17. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Rūdolfs, Viviāna
Sākuma lapa » Sabiedrība » Par apkuri maksā šokējošas summas; cilvēki sāk protestēt
Par apkuri maksā šokējošas summas; cilvēki sāk protestēt
Autors: Apollo.lv / 21. februāris 2013, 12:32
Apkures rēķini neatbilst iedzīvotāju maksātspējai. Rēzeknes iedzīvotājiem lielākā daļa no ikmēneša ienākumiem ziemas mēnešos jāatdod par komunālajiem pakalpojumiem. Lai šo situāciju mainītu, rēzeknieši uzrakstījuši petīciju ar 4000 iedzīvotāju parakstiem, lai pievērstu valdības uzmanību neizprotami lielajiem apkures rēķiniem pilsētā, kā arī iedzīvotāju pārkurinātajiem dzīvokļiem, vēsta Latvijas Televīzija.


Pensionāre Janīna Latvijas Televīzijai stāsta, ka par nelielu divistabu dzīvoklīti Rēzeknē janvārī viņa samaksājusi šokējošu summu - 98 latus. Iepriekšējā mēnesī samaksāti 95 lati. Vientuļā pensionāre atzīst, ka pēc visu komunālo maksājumu samaksāšanas viņai paliek pāri mazāk nekā 30 lati. Dzīvot sanāk no parādiem un knapināšanās, pērkot visu, kas ir lētākais.

Kaut arī Rēzeknes iedzīvotāji saprot, ka rēķini siltinātajās un nesiltinātajās mājās atšķirsies, viņi tomēr uzskata, ka tie ir pārāk lieli un neatbilst iedzīvotāju maksātspējai. Kopējā parāda summa par apkuri pilsētā pārsniedz 1,3 miljonus latu. Siltumapgādes uzņēmuma SIA «Rēzeknes enerģija» izpilddirektors Rihards Melnis atzīst - daļa iedzīvotāju sākusi protestēt - pēc naudas plūsmas varot redzēt, ka maksājumi par apkuri procentuāli kļuvuši mazāki. Daudzi paziņo, ka rēķinus par siltumu nemaksās. Melnis gan norāda, ka šādos gadījumos nāksies tiesas ceļā piedzīt esošo parādu.

Rēzeknes Tautas kontroles kustības iniciatīvas grupa no neapmierinātajiem iedzīvotājiem savākusi 4000 parakstu un petīcija ar parakstiem aizsūtīta vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (RP) , premjeram Valdim Dombrovskim (V) un Saskaņas centra deputātiem.Cilvēki pārliecināti, ka pilsētā kaut kas nav kārtībā ar siltuma piegādi un nesamērīgajiem rēķiniem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: apkure, Latvijas Televīzija, Rēzekne, Rēzeknes enerģija, Rihards Melnis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats