19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ēlerte aicina Ušakovu atzīties, ka kļūdījies; Lindermanu dēvē par ekstrēmistu
Ēlerte aicina Ušakovu atzīties, ka kļūdījies; Lindermanu dēvē par ekstrēmistu
Autors: Apollo.lv / 18. februāris 2013, 16:03
Partijas «Vienotība» Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte uzskata, ka ir pienācis īstais bridis «Saskaņas centra» (SC) vadītājam Nilam Ušakovam atzīt, ka aicinājums grozīt Latvijas Satversmi, ieviešot krievu valodu par otru valsts valodu, ir bijusi nepiedodama politiska kļūda.


Gads pēc referenduma par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai ir īstais brīdis, lai izvērtētu mācības, ko šī tautas nobalsošana sniegusi gan sabiedrībai, gan politiķiem, norāda politiķe.

«Pirms gada Ušakovs kopā ar sabiedroto - ekstrēmistu Vladimiru Lindermanu personīgi aktīvi piedalījās referenduma sarīkošanas kampaņā. SC politiķi izmantoja valodu referendumu, lai apzināti mēģinātu šķelt sabiedrību un publiski apšaubīt mūsu valsts pamatus. Uzskatu, ka Ušakovam šī kļūda ir jāatzīst,» uzsver Ēlerte.

Ēlerte norāda, ka pretēji Ušakova un SC cerētajam, pērnā gada referendums ir stiprinājis pārliecību par latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, tas ir spēcinājis Satversmē ietverto pamatprincipu neaizskaramību, kā arī veicinājis izmaiņas likumos, lai valsts institūcijām nodrošinātu iespēju vērsties pret antikonstitucionālām politiskām tendencēm, kas nākotnē varētu apdraudēt Latvijas valsts pēctecību.

Latvijas galvaspilsētu nedrīkst vadīt cilvēks, kurš aktīvi vērsies pret Latvijas valstiskuma pamatiem, uzsver Ēlerte.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Ušakovs, Sarmīte Ēlerte, Vladimirs Lindermans

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats