20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Joprojām negrib uzsākt diskusiju par pensiju indeksāciju
Joprojām negrib uzsākt diskusiju par pensiju indeksāciju
Autors: NRA.lv / 31. janvāris 2013, 12:31
Saeima šodien nenodeva izskatīšanai komisijās Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) piedāvātos grozījumus likumā "Par valsts pensijām", kas paredzēja jau šogad atsākt pensiju indeksāciju.


Šī nav pirmā reize, kad politiķi atsakās uzsākt diskusiju par pensiju sistēmas izmaiņām, kas no valsts budžeta šogad prasītu papildus ap 3 miljoniem latu.

ZZS sagatavotie grozījumi paredzēja likuma "Par valsts pensijām" 26.pantu papildināt ar normu, ka valsts pensiju apmērs ir pārskatāms, ja faktisko patēriņa cenu indekss ir lielāks par skaitli "1".

Valsts pensijas, kuru apmērs nepārsniedz četrkāršu valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu - līdz 180 latiem, bija iecerēts pārskatīt divas reizes gadā - 1.aprīlī, ņemot vērā faktisko patēriņa cenu indeksu, un 1.oktobrī, ņemot vērā faktisko patēriņa cenu indeksu un 50% no apdrošināšanas iemaksu algas reālā pieauguma procentiem.

Savukārt valsts pensijas, kuru apmērs pārsniedz četrkāršu valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, bija iecerēts pārskatīt vienu reizi - 1.oktobrī, ņemot vērā tikai faktisko patēriņa cenu indeksu.

Jāatgādina, ka šobrīd pensiju indeksācija līdz 2014. gada 1. janvārim ir iesaldēta. 2014.gadā plānots atsākt visu pensiju indeksāciju vienu reizi gadā - 1.oktobrī, ņemot vērā tikai patēriņa cenu (inflācijas) indeksu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Par valsts pensijām, Saeima, ZZS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats