29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sudraba vēršas pēc padoma: iedzīvotāji atklāj, kur vēlētos viņu redzēt
Sudraba vēršas pēc padoma: iedzīvotāji atklāj, kur vēlētos viņu redzēt
Autors: Apollo.lv / 28. janvāris 2013, 10:52
Pagājušajā nedēļā intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» nu jau bijusī Valsts kontroliere Inguna Sudraba lūkoja pēc padoma, vaicājot sabiedrībai, kā viņa varētu turpināt savu darbību tautas labā. Cilvēki aptaujas veidā izteikušies, kur vēlētos redzēt bijušo valsts kontrolieri.


Kā atklāj LNT raidījuma «900 sekundes» sadarbībā ar pētījumu aģentūru TNS veiktā aptauja, trešdaļa ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Sudrabai turpmāk būtu jāpretendē uz kādu politisku amatu, piemēram, prezidenta, premjera un tamlīdzīgiem amatiem.

Tāpat salīdzinoši biežāk Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji iesaka Sudrabai pieņemt amatu kādā valsts iestādē (19%) vai privātā kompānijā (12%), vai arī iesaistīties politikā kā bezpartejiskai personai (10%).

Ievērojami retāk Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji atzīmējuši, ka turpmāk Sudrabai būtu jāiesaistās politikā un jāveido jauna partija (6%), un jāiesaistās politikā kādā no esošajām partijām (4%) vai arī jāieņem kāds cits amats (1%).

16% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

«Visu, ko līdz šim esmu darījusi, esmu darījusi ar apziņu darīt labu savai tautai. Un tas ir tas, ko es gribētu darīt arī turpmāk. Bet man ir grūti saprast, kā īsti to darīt tālāk. Šodien gribu izmantot izdevību un lūgt cilvēkus palīdzēt man atrast padomu šajā lietā, jo līdz šim, darot savus amata pienākumus, es to vienmēr esmu darījusi komandā. Man apkārt bijuši cilvēki, kas palīdz veidot kopīgo pieeju, redzējumu, atrast atbildes uz jautājumiem. Varbūt arī tas, ko darīt tālāk, ir kaut kas tāds, ko darīt kopā ar pārējiem cilvēkiem, jo esmu sapratusi, ka, vienkārši iekļaujoties esošajā sistēmā, nav iespējams šo sistēmu mainīt,» pagājušajā nedēļā sacīja Sudraba.

Sudraba atzina, ka līdz šim vairāk jutusi, ka cilvēki sagaida - «tu kaut ko darīsi, mēs tev pievienosimies». «Bet pārāk daudz ir to cilvēku, kuriem ir savs projekts jeb vēlēšanās kaut kādas savas ambīcijas apmierināt, nevis domāt, kā izdarīt kaut ko labu valstij. Tāpēc es ļoti gaidu, kad cilvēki sāks domāt, jo viens cilvēks nevar neko izmainīt,» sacīja Sudraba.

Sudraba tāpat atzina, ka saņēmusi vairākus darba piedāvājumus, taču secinājusi, ka «tie nav priekš viņas» un «cilvēki tikai vēlas izmantot viņas vārdu».

Tāpat Sudraba atzina, ka neredz sevi esošajos politiskajos spēkos. Vienlaikus Sudraba atzina, ka nav pārliecināta, vai jauna politiska spēka veidošana ir viņas īstais ceļš.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: 900 sekundes, aptauja, Inguna Sudraba, LNT, politika, TNS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats