18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zaķis atvainojas policistiem par saviem izteikumiem
Zaķis atvainojas policistiem par saviem izteikumiem
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 24. janvāris 2013, 18:06
Policisti ir pelnījuši sava darba adekvātu novērtējumu, un šo amatpersonu atalgojuma palielināšana jāveic arī turpmāk, atvainojoties par izteikumiem LTV raidījumā „Labrīt, Latvija!”, kas aizvainojuši iekšlietu darbinieku arodbiedrības pārstāvjus un policistus, norāda Saeimas deputāts Dzintars Zaķis.


Latvijas iekšlietu darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājam Armandam Augustānam adresētā vēstulē Zaķis uzsver, ka policisti, aizsargājot valsts, sabiedrības un personu intereses un drošību veic neatsveramu darbu, bez kura mūsu sabiedrības pastāvēšana nebūtu iespējama. 

„Uzskatu, ka ir nepieņemama situācija, kad cilvēkiem, kuri savu dzīvi veltījuši smagam un visai sabiedrībai nozīmīgam darbam, jācīnās ar grūtībām samaksāt rēķinus un nodrošināt savas ģimenes pamatvajadzības,” vēstulē norāda Zaķis.

Deputāts arī atgādina, ka, novērtējot šo amatpersonu devumu sabiedrībai, policisti ir sabiedrības grupa, kam pēdējos gados atalgojums konsekventi ir pieaudzis. 2012.gadā pieauga speciālās piemaksas pie algas policistiem un ugunsdzēsējiem, kā arī, apstiprinot 2013.gada budžetu, policistu kopējais atalgojums tika palielināts. Tāpat visiem darbiniekiem tiks maksāts atvaļinājuma pabalsts 20% apmērā no mēnešalgas un no 1.janvāra līdz 30% no mēnešalgas pieaugs piemaksas darbiniekiem, kuri strādā labāk vai vairāk par saviem kolēģiem. Šī iemesla dēļ ir nepareizi vairot sabiedrībā viedokli, ka policisti ir aizmirsti un par viņu labklājību domāts netiek, norāda Zaķis.

„Es nožēloju, ka manis paustais raidījumā ir radījis pārpratumu un aizvainojis policistus, tādēļ atvainojos Latvijas iekšlietu darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem, kā arī visiem Latvijas policistiem,” vēstulē pauž deputāts.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dzintars Zaķis, LTV, policisti, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats