28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zaķis: Koalīcijas krišana nav neiespējama, bet šobrīd tam nav pamata
Zaķis: Koalīcijas krišana nav neiespējama, bet šobrīd tam nav pamata
Autors: Apollo.lv / 23. janvāris 2013, 16:17
«Vienotības» Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis uzskata, ka valdošās koalīcijas krišana nav neiespējama, taču ir pārliecināts, ka līdz tam situācija neattīstīsies, jo nav īstu iemeslu.


To Zaķis pastāstīja sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!»

«Tas [koalīcijas krišana] nav izslēgts, jo, ja kāds no partneriem kategoriski iestājas un sāk boikotēt pārējos, tad viņš izjauc koalīciju. Tad praktiski ir jātaisa jauna koalīcija, bet es ļoti ceru un esmu pārliecināts, ka līdz tam nenonāks, jo šobrīd īstu iemeslu izārdīt koalīciju nav,» sacīja Zaķis.

Komentējot faktu,ka Nacionālā apvienība (NA) ir aicinājusi veikt katra ministra novērtējumu, pēc kura varētu notikt ministru nomaiņa, Zaķis atzīmēja, ka «īsti džentelmeņi tā nedara».

«Nacionālās apvienības domas, laikam ejot, mainās. Kad veidojām koalīciju, viņi piekrita, ka viņiem ir šāds ministru skaits. Tagad viņu domas sāk mainīties un šķiet, ka ar pašreizējo ministru skaitu tomēr nepietiks, bet manuprāt džentlmeņi tā nedara,» sacīja Zaķis.

Kā ziņots, nacionālā apvienība aicina koalīcijas partnerus veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura neizslēdz arī ministru nomaiņu.

Kā žurnālistiem 21.janvārī pēc koalīcijas padomes sēdes skaidroja VL-TB/LNNK pārstāvis Imants Parādnieks, tagad esot īstais brīdis, lai veiktu šādu izvērtējumu ar mērķi uzlabot Ministru kabineta darbu. Taujāts, vai tas ir vienīgais mērķis, Parādnieks sacīja, ka tas varētu ietvert arī ministru nomaiņu.

Jautājumu par iespējamo ministru darba novērtējumu koalīcija pārrunās pēc divām nedēļām, un tad nacionālajai apvienībai jābūt skaidram priekšlikumam, kā tieši tā redz šādu ministru izvērtējumu un kādi būs iespējamie soļi pēc tā. Tas esot bijis arī koalīcijas partneru jautājums, kādi varētu būt turpmākie soļi pēc šāda izvērtējuma, bet konkrēta atbilde no nacionālās apvienības neesot saņemta.

Pagaidām koalīcijas partneri gan ir skeptiski noskaņoti pret šādu priekšlikumu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dzintars Zaķis, Saeima, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats