25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs: Jābeidz spīdzināt iedzīvotājus ar lielajiem rēķiniem - jāsamazina PVN apkurei
Ušakovs: Jābeidz spīdzināt iedzīvotājus ar lielajiem rēķiniem - jāsamazina PVN apkurei
Autors: NRA.lv / 15. janvāris 2013, 16:56
Rīgas dome atkārtoti vērsīsies Saeimā, aicinot lemt par PVN likmes samazināšanu apkurei, norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.


Ne tikai Rīgā, bet arī visā Latvijā iedzīvotāji saņem šokējoši augstus rēķinus par siltumu, kas, salīdzinot ar pagājušo gadu, palielinājušies pat par 70%, Rīgā – par 63%. Izmaksu pieaugums saistīts ar aukstu gaisa temperatūru decembrī, kā arī Krievijas gāzes cenu nemitīgu palielināšanos.

„Šos apstākļus mainīt mēs nevaram, taču jūtami uzlabot situāciju ir iespējams. Valdībai jābeidz spīdzināt iedzīvotājus un jāpieņem saprātīgs lēmums pazemināt PVN nodokli siltumenerģijai no pašreizējiem 12% līdz 5%”, uzsver N.Ušakovs.

Rīgas pašvaldība un uzņēmums „Rīgas namu pārvaldnieks” ir uzsācis pastiprināti strādāt, lai pilsētā tiktu īstenota dzīvojamo māju siltināšanas programma. Taču, lai nosiltinātu visas dzīvojamās ēkas Rīgā, minimālās izmaksas būtu vismaz 900 miljoni latu. Šī nauda būtu jāsamaksā pašiem iedzīvotājiem, jo dzīvokļi ir viņu īpašums, kur pašvaldība savu finansējumu ieguldīt nemaz nedrīkst. Ir skaidrs, ka pašlaik, ņemot vērā ekonomiskos apstākļus, rīdziniekiem šādas naudas nav. Tāpēc jārēķinās ar to, ka visu ēku nosiltināšana Rīgā prasīs vēl daudzus gadus, bet siltuma rēķini ir jāmaksā jau tagad, ik mēnesi. Tāpēc ir jāpieņem tādi risinājumi, kas jau pašlaik var reāli palīdzēt cilvēkiem, saka Rīgas mērs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: apkure, Nils Ušakovs, pvn, Rīgas dome, Saeima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats