26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ir nevis hroniski, bet profesionāli pabalstu saņēmēji
Ir nevis hroniski, bet profesionāli pabalstu saņēmēji
Autors: Apollo.lv / 10. decembris 2012, 13:33
Ir nevis hroniski, bet profesionāli pabalstu saņēmēji, raksturojot situāciju pilsētā, intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» atzīst Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.


«Viņi [pabalstu] saņemšanā tā ir iemanījušies, ka diez vai kādreiz ķersies pie strādāšanas,» klāsta Rāviņš.

Viņš norāda, ka pirms krīzes bezdarba līmenis pilsētā bija krities līdz 3,5%, bet arī tad uzņēmēji sastapās ar darbaroku trūkumu.

«Ekonomikā māca, ka 5% bezdarbs ir veselīgas attīstības līmenis, bet zemāks noved pie tā, ka pat palīgdarbu veicēji var diktēt noteikumus darba devējam, cik viņš grib saņemt algā, citādi nemaz nesāks kustēties. Šobrīd svarīgākais ir iedot darba ņēmējiem pēc iespējas augstāku kvalifikāciju. Tas attiecas ne tikai uz jauniešiem, bet arī uz pieaugušu cilvēku pārapmācību – ja vien viņiem ir vēlme darba tirgū iekļauties,» saka Rāviņš.

Rāviņš atzīst, ka bezdarbnieku vidū ir diezgan daudz jauniešu.

«Nupat viens puisis bija pie manis uz pieņemšanu – gribot kaut ko darīt. Viņam grūts dzīves stāsts un apgūta tikai pamatizglītība. Jautāju par prasmēm. Prast neko neprotot. Tālāk izglītoties vēlmes nav, un turpat ir tik daudzi «bet», ka nekas īsti nesanāk. Bet vainīgi situācijā ir visi citi, tikai viņš pats ne. Iespējas strādāt, mācīties jauniešiem ir – vajag tik pašiem piespiest sevi uzņemties noteikt savu dzīvi. Nav jāskatās apkārt, meklējot, kāpēc kāds tev kaut ko neļauj,» tā Rāviņš.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Rāviņš, Latvijas Avīze, pabalsti

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats