24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Grūtups par aizbraucējiem-salašņām un «eiro mirāžu»
Grūtups par aizbraucējiem-salašņām un «eiro mirāžu»
Autors: Apollo.lv / 27. novembris 2012, 9:23
Pazīstamais advokāts un vairāku grāmatu autors Andris Grūtups pauž pārliecību, ka par aizbraucējiem kādam reiz būs jāatbild vēstures un Dieva priekša, tomēr visiem un katram aizbraucējam vajag padomāt- kā Latvija iztiks bez manis, un kā es iztikšu bez Latvijas.


Sarunā ar laikrakstu «Neatkarīgā» Grūtups sev ierastā manierē asi komentē teju katru problēmjautājumu. Runājot par aizbraucējiem, viņš neslēpj, ka, viņaprāt, tas ir milzīgs zaudējums Latvijas tautai, raksta Apollo.lv.

«[..] Negribu vainot vai aizskart nevienu prombraucēju, kas, mūsu ekonomiskās vadības kļūdu nomocīts un pakļāvies paša mazvērtības izjūtām, pametis Latviju, bet kādam jau būs jāatbild Dieva vai vēstures priekšā par tiem vairāk nekā 200 000 cilvēku, kas tagad, miera laikā, ir devušies trimdā. [..] Kad šis zaudējums taps novērtēts, tad kaut kāda dažu aprindu šodienas cīņa ar oligarhiem izskatīsies vienkārši smieklīga. Bet visiem un katram aizbraucējam tomēr vajadzētu padomāt: kā Latvija iztiks bez manis? Un kā es iztikšu bez Latvijas? Un kas es tur, svešumā, būšu? Salašņa! Nevajag domāt, ka angļi, vācieši vai norvēģi, kas ir dziļas kultūras tautas ar senām tradīcijām, neatšķirs, kurš ir auslanders un kurš – pamatiedzīvotājs. Nekad – nekad! – ieceļotāji nekļūs par pamatiedzīvotājiem, jo vienīgā vieta, kur latvietis ir vajadzīgs, ir Latvija,» intervijā laikrakstam norāda advokāts.

Grūtups norāda, ka savulaik virkne cilvēku cīnijās, lai atjaunotu Latviju, taču patlaban ir vesela armija, kas mēģina iznīcināt neatkarīgu valsti.

«Eiro ieviešana Latvijā ir kārtējā mirāža. Jaunas valūtas ieviešana nevar atrisināt mūsu ekonomiskās problēmas. Domāju, ka mūsu varneši ir pakļāvušies šīs mirāžas ietekmei. [..] Visi pakļaujas tai briesmīgajai Briseles centralizācijai nodokļu politikas un budžeta politikas jautājumos. Pēdējos desmit gados man ir tāda sajūta, ka tie, kas vada šo valsti, nav nobrieduši un pieauguši cilvēki,» teica viņš.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Grūtups, Grūtups

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats