18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Jūrmalas mērs Truksnis gribētu iestāties Vienotības rindās
Jūrmalas mērs Truksnis gribētu iestāties Vienotības rindās
Autors: Apollo.lv / 4. novembris 2012, 21:34
Jūrmalas mērs Gatis Truksnis pieļauj iespēju iestāties «Vienotībā», ziņo TV3 raidījums «Nekā personīga».


Bijušais Rīgas domes Finanšu departamenta iepirkumu speciālists Gatis Truksnis Jūrmalas domē sāka strādāt 2004.gadā. Viņu darbā pieņēma Latvijas Pirmās partijas mērs Juris Hlevickis, kurš vēlāk par kukuļdošanu nokļuva cietumā. Piecus gadus nostrādājis par izpilddirektoru, Truksnis spēra soli nākamajā līmenī – politikā, pirms 2009.gada vēlēšanām iestājās Ainara Šlesera partijā, kā vienīgais no sava saraksta iekļuva pašvaldībā un palīdzēja atkārtoti mēra amatā iesēsties Raimondam Munkevicam, raksta Apollo.lv.

Pēc gada mēru Munkevicu par kukuļdošanu apcietināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Tiesa Munkevicam neļāva ieņemt atbildīgus amatus, mēra amatam bija jāmeklē kāds kompromisa cilvēks un domes izvēle apstājās pie Trukšņa. Truksnis kļuva par Jūrmalas vadītāju un par saviem padomniekiem pieņēma Juri Hlevicki un Raimondu Munkevicu.

Kad Ainars Šlesers savu partiju likvidēja, Truksnis sāka meklēt citu politisko platformu. Saruna Truksnim bijusi ar «Vienotības» biedru Jūrmalas domē Juri Visocki. Pirms mēneša «Vienotības» valde izskatīja iespēju Truksni uzņemt partijā.

«Sarunas var tikt turpinātas, bet ar būtiskiem nosacījumiem Trukšņa kungam,» sacīja partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Viņš gan nevēlējās nosaukt, kas ir šie nosacījumi, ņemot vērā, ka tie saistīti ar līdzšinējās darbības radikālu maiņu.

Lai saņemtu «Vienotības» biedra karti, Truksnim jāpanāk, ka pie amatiem un lemšanas domē tiek līdz šim opozīcijā sēdējušie trīs deputāti Juris Visockis, Iveta Blaua un Dzintra Hirša. Otrs uzdevums – atlaist savus padomniekus, vēstī raidījums.

Truksnis atrunājas, ka Munkevicu uz līdzenas vietas neļauj atlaist darba līgums. Tomēr mēram saruna ar padomnieku ir bijusi un abi vienojušies par zelta risinājumu.

Trukšņa uzņemšanai partijā ir arī oponenti. Viņi ir iebilduši arī pret citiem valdes lēmumiem, bet bieži vien pārbalsoti.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gatis Truksnis, Jūrmala, Nekā personīga, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats