19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vētra Lietuvā radījusi 2,2 miljonu litu lielus zaudējumus, Latvijā postījumi mazāki
Vētra Lietuvā radījusi 2,2 miljonu litu lielus zaudējumus, Latvijā postījumi mazāki
Autors: BNA / 10. oktobris 2012, 10:16
Pagājušās nedēļas nogalē pāri Baltijai brāzās spēcīga vētra, īpaši lielus postījumus nodarot Lietuvā. Kā liecina Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības BALTA (RSA Grupa) māsas kompānijas - kaimiņvalstī Lietuvā vadošā apdrošinātāja „Lietuvos Draudimas” dati, piedzīvotā vētra uzņēmuma klientiem radījusi zaudējumus vairāk nekā 2,2 miljonu litu (436 000 latu) apmērā.


Savukārt Latvijā vētras postījumi bijuši nelieli, bet RSA Grupas kolēģi Igaunijā pieteikumus par vētras postījumiem nav saņēmuši.

Kā liecina BALTA aplēses, Latvijā vētra uzņēmuma klientiem radījusi stipri mazākus postījumus nekā Lietuvā. Pašlaik aprēķinātie zaudējumi tiek lēsti 5000 latu apmērā. Tā kā pēc dabas stihijām pieteikumi parasti turpina ienākt ilgākā laika posmā, BALTA eksperti prognozē, ka zaudējumu apmērs vēl palielināsies.

Šī rudens vētra Latvijā skārusi lielākoties Latgales daļu. Daugavpilī BALTA saņēmusi vairākus pieteikumus par kritušiem kokiem, kas sabojājuši automašīnas un ēkas, Krāslavā bojāts saimniecības ēkas jumts, kā arī saņemts pieteikums par privātīpašumam uzkritušu koku Jelgavā un līdzīgiem zaudējumiem Rīgā, liecina atlīdzību pieteikumu dati.

Kā iepriekš informējuši plašsaziņas līdzekļi, vētra Lietuvā radījusi lielus postījumus, nolaužot un ar saknēm izgāžot daudz koku, sabojājot jumtus un teju visā valstī traucējot elektroapgādi. Aptuveni 140 tūkstoši mājsaimniecību Lietuvā palika bez elektrības, vislielākie elektrolīniju bojājumi konstatēti valsts centrālajā daļā, jo īpaši augstieņu rajonos. Kopumā apdrošinātājs „Lietuvos Draudimas” līdz šim brīdim ir saņēmis 1545 atlīdzību pieteikumus. Pagājušajā nedēļas nogalē piedzīvotā vētra ir bijusi otra spēcīgākā kopš 2000.gada. Saskaņā ar datiem no Lietuvas ceļu meteoroloģisko novērojumu stacijām vairākās vietās Lietuvā vēja ātrums brāzmās sasniedza 31 - 35 metrus sekundē. Savukārt 2010.gadā Lietuvā plosījās pēdējā gadsimta laikā spēcīgākā vētra, kas radīja apdrošinātāja „Lietuvos Draudimas” klientiem zaudējumus 3,5 miljonu litu apmērā. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Balta, Lietuva, RSA Grupa, vētras sekas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats