19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs neatbalstīs nepilsoņu referendumu; zina, kam tas ir izdevīgi
Ušakovs neatbalstīs nepilsoņu referendumu; zina, kam tas ir izdevīgi
Autors: Apollo.lv / 3. septembris 2012, 12:19
Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) neatbalstīs parakstu vākšanu nepilsoņu referenduma organizēšanai un referendumā nepiedalīsies, portālam «Apollo» pavēstīja mēra pārstāve Anna Kononova.


«Es pats esmu izbaudījis naturalizācijas procesu Latvijā. Mans tēvs bija nepilsonis, māte joprojām ir nepilsone. Nepilsoņu jautājumu uztveru ļoti personīgi. Un tas nav izlasīts grāmatās, jo esmu izjutis to pats uz savas ādas,» norāda Ušakovs. «Tomēr mēģinājums šobrīd organizēt otro referendumu par šo jautājumu nekādi nemainīs nepilsoņu stāvokli Latvijā. Nav ne mazāko cerību, ka šāds referendums varētu gūt panākumus. Tas tikai palīdzēs provokatoriem, kuri vēlas pirms vēlēšanām uzkurināt nacionālo konfliktu. Un vislielākie ieguvēji no tā būs «Vienotības» partijas pārstāvji. Bet es nevēlos dot «Vienotības» provokatoriem ne vismazāko iespēju».

«Iepriekšējā referendumā es piedalījos ar vienu vienīgu mērķi: pārliecināt valdošās partijas – ir jāmaina nacionālā politika. Tas jādara ne tikai cittautiešu dēļ, tas ir nepieciešams pašiem latviešiem, visiem Latvijas iedzīvotājiem. Bija cerība, ka vadošie politiķi izdzirdēs un sapratīs. Taču viņi neizdzirdēja un nesaklausīja. Cerības nepiepildījās. Tikmēr labējie politiķi pirms vēlēšanām mēģina atkal izmantot nacionālo jautājumu, lai piesegtu savas kļūdas un novērstu uzmanību no valsts pārvaldīšanas «shēmām»,» sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs.

«Atšķirība starp valdības atskaitēm par ekonomikas sasniegumiem un reālo situāciju dzīvē ir katastrofāla. Atskaitēm informācijas drīz pietrūks, paliks vienīgi korupcijas skandāli par Zaķa nodokļu shēmām un Āboltiņas vīra biznesu, Zemes un hipotēku bankas izpārdošanu un tamlīdzīgiem «tiesiskuma koalīcijas» sasniegumiem,» uzsvēra Rīgas mērs. «Tāpēc – jo tuvāk vēlēšanas, jo lielāks pieprasījums pēc etniskiem konfliktiem un provokācijām. Bet galveno provokatoru lomu uzņemsies «Vienotība», kuras biedri jau tagad pārtapuši spilgtākajos valsts nacionālistos. Aizsardzības ministrs runā par Pārdaugavas pieminekļa «morālu» nojaukšanu. Partijas līderi aicina vēlēšanās Rīgā startēt ar īpašu «latviešu sarakstu». Var iedomāties, ka galvaspilsētas komunālajai saimniecībai vienīgais, kā pašlaik pietrūkst, ir «kārtīga» nacionālā ideja.»

Kā norādīja mērs, «Vienotība» ar neslēptu prieku ir uzņēmusi ziņas par to, ka Latvijā varētu norisināties jauns referendums. «Rodas iespaids, ka parakstu vākšanu būtu organizējuši viņi paši,» norāda Ušakovs.

«Nākamo vēlēšanu kontekstā otrajā referendumā «Vienotība» saredz savu galveno iespēju izprovocēt jaunu nacionālās spriedzes uzliesmojumu. Tādā gadījumā Rīgā varēs runāt nevis par sociālajām problēmām, izglītības infrastruktūru vai tūrisma attīstību, bet gan par «nācijas glābšanu». Nevajadzēs rakstīt nekādus Rīgas attīstības scenārijus. Būs līdzēts ar diviem vārdiem: Tēvzeme briesmās,» atzīmē Ušakovs.
BIZNESS.LV viedoklis




Diskusija par rakstu (0) , nepilsoņu referendums, Nils Ušakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats