28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zemkopības ministre sveiks zemes kreditēšanas programmas pirmo dalībnieku
Zemkopības ministre sveiks zemes kreditēšanas programmas pirmo dalībnieku
Autors: bizness.lv / 20. augusts 2012, 14:29
Zemkopības ministre Laimdota Straujuma rīt, 21.augustā, dosies uz Tukuma novada Džūkstes pagasta zemnieku saimniecību „Kāršas", lai sveiktu tās īpašnieci Inese Joju - pirmo uzņēmēju, kas saņem aizdevumu šovasar atvērtajā zemes kreditēšanas programmā. 


Zemnieku saimniecība „Kāršas" izveidota 1992.gadā, un tās darbības pamatnozares ir piena lopkopība un graudkopība. Īpašniece par kreditēšanas programmā saņemto aizdevumu iegādāsies 12,7 ha zemes, ko līdz šim nomāja, un jauniegādāto īpašumu uzņēmēja vēlas izmantot, lai turpinātu lopkopības attīstību.

Zemkopības ministres Laimdotas Straujumas tikšanās ar uzņēmēju Inesi Joju Džūkstes pagasta zemnieku saimniecībā „Kāršas" plānota otrdien, 21.augustā, pulksten 14.30.

Lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādes kreditēšanas programmas aizdevumi orientēti galvenokārt uz maza un vidēja lieluma un jauno lauksaimnieku saimniecībām, lai ražotājus nodrošinātu ar lauksaimnieciskās produkcijas ražošanai nepieciešamo zemi. Kopējā kredītlīnija ir 10 miljoni latu. Viens saimnieciskās darbības veicējs vai savstarpēji saistīti aizņēmēji var saņemt atbalstu ne vairāk kā 100 000 latu. Atbalsta summa nedrīkst pārsniegt 100 procentus no iegādājamās zemes platības tirgus vērtības. Aizdevuma termiņš - līdz 20 gadiem, un aizdevumus izsniegs līdz 2013.gada 31.decembrim.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Laimdota Straujuma, zemes kreditēšanas programma, Zemkopības ministre

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats