18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Iedzīvotāji arvien biežāk savu viedokli izvēlas paust sociālās aptaujās
Iedzīvotāji arvien biežāk savu viedokli izvēlas paust sociālās aptaujās
Autors: BNA / 13. jūlijs 2012, 9:43
Latvijas iedzīvotāji arvien aktīvāk iesaistās dažādos sociālos pētījumos un aptaujās, norādot, ka tā ir iespēja paust savu viedokli, zināma mēra iesaistīties sabiedriskajos procesos un, iespējams, arī ietekmēt notiekošo valstī. Kā liecina Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centra (SDTIC) apkopotā informācija respondenti, kas piesakās regulārai dalībai aptaujās, turpina palielināties. 


SDTIC regulāri veido sabiedriskās domas aptaujas par dažādiem aktuāliem jautājumiem un iedzīvotājiem elektroniski (internetā) tiek dota iespēja atbildē uz pāris jautājumiem, tādējādi iesaistoties un paužot savu nostāju. Aptauju rezultāti pēc tam tiek apkopoti un publicēti, pievēršot mediju un politikas veidotāju uzmanību. Tātad paustās idejas tiek ņemtas vēra un veido mūsu vidi visapkārt.

“Iedzīvotāju izrādīta interese un aktivitāte tiešām priecē, jo tas liecina par atbildīgu sabiedrību, kas vēlas paši iesaistīties savas apkārtējās vides veidošanā. Arvien paplašinot pētāmās grupas izmēru, mums ir iespējams iegūt pēc iespējas objektīvākus rezultātus un uzzināt patieso sabiedrības viedokli dažādos jautājumos, kas savukārt ļauj atbildīgajam institūcijām risināt nozīmīgākās problēmas tā, lai iedzīvotāji būtu apmierināti. Tā ir savstarpēja mijiedarbība,” atzīmē SDTIC projektu vadītāja Laura Pētersone.

Pieteikties SDTIC ikmēneša aptaujai var pieteikties jebkurš interesents un reizi mēnesī atbildēt uz dažiem aptaujas jautājumiem. Papildus iespējai paust savu viedokli un tapt uzklausītam, pateicoties izveidotajai sadarbībai ar biroja un mājsaimniecības tehnikas ražotāja “Brother” pārstāvi Latvijā SIA Sonika, katru mēnesi viens no respondentiem izlozes kārtībā saņem balvu – daudzfunkcionālu printeri, uzlīmju printeri vai citu noderīgu biroja tehniku.

SIA Sonika ir kompānijas Brother autorizēts pārstāvis un servisa nodrošinātājs Latvijā. Galvenie firmas darbības virzieni ir Brother biroju tehnikas un mājas šujmašīnu tirdzniecība, remonts un apkope, kā arī oriģinālo ekspluatācijas materiālu piegāde.

Lai pieteiktos dalībai ikmēneša aptaujās un pretendētu uz nākamās “Brother” balvas saņemšanu, rakstiet uz e-pastu petijumi@petijumi.lv.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: izpēte, sabiedriskas domas pētījumi, Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centrs, SDTIC, sociālas aptaujas, tirgus izpēte

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats