20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ebreju kopiena runās ar visām partijām
Ebreju kopiena runās ar visām partijām
Autors: Ilze Zālīte / NRA.lv / 26. jūnijs 2012, 11:07
Neraugoties uz tieslietu ministra Gaida Bērziņa atkāpšanos no amata, koalīcijā valda trausls pamiers. Ebreju kopienas pārstāvji jau tuvākajā laika gan plānojuši tikties ar visām Saeimas frakcijām, lai izzinātu arī pārējo partiju viedokli par nekustamo īpašumu atgūšanas jautājumu.


Vakar Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL!-TB/LNNK) tikās ar partijas Vienotība līderiem, lai spriestu par situāciju pēc G. Bērziņa aiziešanas no posteņa. Jau vēstīts, ka 20. jūnijā ministrs paziņoja par savu demisiju, jo viņam un premjeram Valdim Dombrovskim bija pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu.

Eksperti gan līdz šim vairākkārt izteikuši aizdomas: ebreju īpašumu restitūcija drīzāk ir bijis iegansts, nevis patiesais demisijas iemesls, un nacionālā apvienība spēlējot smalku politisko spēli ar mērķi panākt kādus tai vēlamus rezultātus. Šo versiju daļēji apstiprina arī pašu nacionāļu paustie pārmetumi, ka šābrīža koalīcijā «Nacionālās apvienības vēlētāju intereses netiek samērīgi ņemtas vērā». Tikmēr vakar abu partiju sarunās uzsvērts, ka politiskās kolīzijas ap tieslietu ministra amatu neapdraud koalīcijas stabilitāti, taču ir nepieciešams precīzi definēt Latvijas politiķu nostāju pret ebreju kopienas vēlmēm. Ministru prezidenta Valda Dombrovska pārstāvis Mārtiņš Panke Neatkarīgajai apliecināja, ka sākotnēji ir jārod skaidrs priekšstats par Latvijas politisko spēku attieksmi ebreju nekustamo īpašumu jautājumos, kas noteiks arī politiskās situācijas turpmāko attīstību.

Pēc vakardienas tikšanās gan Nacionālā apvienība, gan Vienotība pauda viedokli, ka koalīcijas ietvaros G. Bērziņa demisija nav radījusi satricinājumu. Vakar abu partiju līderi apliecināja, ka ir gatavi turpināt kopīgu darbu. Neatbildēts pagaidām paliek jautājums, kurš no nacionālās apvienības pārstāvjiem uzņemsies Tieslietu ministrijas turpmāko vadību. VL!-TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis norāda, ka apvienībā ir daudz cilvēku, kuri būtu spējīgi ieņemt šo amatu, tomēr sarunās ar premjeru konkrēti kandidāti neesot apspriesti. Līdzīgu viedokli Neatkarīgajai pauda arī labējā flanga līderis Raivis Dzintars, piebilstot, ka restitūcijas jautājuma atrisināšanas gadījumā augstajam postenim tikpat labi atkārtoti varētu tikt virzīts arī pats G. Bērziņš. Tikmēr V. Dombrovskis izteicis partneriem aicinājumu nekavēties ar tieslietu ministra kandidāta virzīšanu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ebreji, Gaidis Bērziņš, Mārtiņš Panke, Raivis Dzintars, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats