28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Grībauskaite: Lietuvai un Latvijai savā starpā nav īpašu problēmu
Grībauskaite: Lietuvai un Latvijai savā starpā nav īpašu problēmu
Autors: Apollo.lv / 12. jūnijs 2012, 17:47
Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kas šodien ierodas divu dienu vizītē Latvijā, intervijā Latvijas Radio pauda prieku, ka Lietuvai un Latvijai savā starpā nav īpašu problēmu un norādīja, ka cer uz draudzīgām sarunām ar prezidentu Andri Bērziņu.


Viņa atzīmēja, ka šī ir valsts vizīte, kas nozīmē, ka tā lielākoties ir reprezentatīva, balstās uz protokolu un tā ir apmaiņas vizīte, jo prezidente iepriekš tikusies ar iepriekšējo Latvijas valsts prezidentu Valdu Zatleru viņa valsts vizītē Lietuvā, raksta Apollo.lv.

«Tādas vizītes nav tikai par problēmām, tās ir par kopīgām vērtībām, attiecībām starp valstīm. Protams, vienlaikus ir vairāki jautājumi, kas jāapspriež. Esmu priecīga, ka Lietuvai un Latvijai nav īpašu problēmu. Mums ir kopīgas intereses dažādās jomās, īpaši attiecībā uz Eiropas Savienību un NATO, enerģētikas un transporta sektoru. Tādēļ ar savu vizīti apliecināšu mūsu draudzību, mūsu kopīgās pozīcijas sarunās ar ES par nākamo daudzu gadu budžetu. Es apliecināšu, ka mūsu ekonomiskās disciplīnas politika ir ļoti līdzīga, ka Lietuva ir ieinteresēta kopā ar Latviju izmantot Inčukalna gāzes krātuvi, un ka tā kļūst par Baltijas valstu centrālo gāzes glabātuvi. Tādēļ es to apmeklēšu vizītes laikā,» sacīja Grībauskaite.

Grībauskaite pauda cerību, ka viņai būs labas un draudzīgas sarunas ar valsts prezidentu Andri Bērziņu, jo abi esot labi draugi un bieži tiekoties starptautiskās sanāksmēs.

«Ceru, ka šī būs vēl viena vizīte, kas apliecinās, ka Latvijas un Lietuvas attiecības ir noderīgas abām valstīm. Tās ir stabilas un stipras, esam tiešām brālīgas valstis,» pauda prezidente.

Jau ziņots, ka šodien divu dienu valsts vizītē Latvijā ieradīsies Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

Grībauskaite pie Rīgas pils tiks sagaidīta plkst.13. Pēc abu prezidentu un delegāciju tikšanās plkst.14.30 gaidāma Latvijas un Lietuvas prezidentu kopīga preses konference.

Vēlāk Grībauskaite dosies nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa un apmeklēs Okupācijas muzeju. Plkst.16 Ministru kabinetā Lietuvas prezidente tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V).

Dienas noslēgumā Melngalvju namā par godu Lietuvas prezidentei valsts vakariņas rīkos Bērziņš.

Savukārt rīt, 13.jūnijā, plkst.8.30 Saeimā Grībauskaite tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V).

Vizītes noslēgumā Lietuvas prezidente apmeklēs Inčukalna gāzes krātuvi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Daļa Grībauskaite

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats