28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » VARAM: Lembergs vada Ventspils domi
VARAM: Lembergs vada Ventspils domi
Autors: Apollo.lv / 1. jūnijs 2012, 17:30
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sniegusi skaidrojumu, kādēļ ir uzskatāms, ka smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs šobrīd faktiski vada Ventspils domi.


VARAM skaidro, ka 27.aprīlī ministrija saņēma prokurora lūgumu sniegt skaidrojumu par domes priekšsēdētaja un Ventspils Brīvostas valdes locekļa un valdes priekšsēdētāja kā valsts amatpersonu pienākumu apjomu kriminālprocesa, kurā Lembergs tiek apsūdzēts noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, ietvaros, raksta Apollo.lv.

31.maijā VARAM nosūtīja vēstuli ģenerālprokuratūrai, kurā sniedza informāciju, savas kompetences ietvaros kā pašvaldību un arī domes priekšsēdētaja darbību pārraugošā institūcija, par likumdošanā noteiktajiem valsts amatpersonu pienākumiem, tas ir - informēja par pašvaldības domes priekšsēdētāja pienākumiem saskaņā ar likumu «Par pašvaldībām» un Valsts pārvaldes iekārtas likumu. Tāpat VARAM informēja par Ventspils brīvostas valdes pienākumiem un tiesībām, kas izriet no Likuma par ostām un Ventspils brīvostas pārvaldes nolikumu, tā kā Ventspils brīvostas valdē ir VARAM pārstāvis.

Vēstulē VARAM sniedza savu viedokli par to, ka nozīmīgs pašvaldības domes priekšsēdētāja pienākums ir informēt iedzīvotājus par vietējās pašvaldības darbību un pieņemtajiem lēmumiem, skaidrojot pašvaldības rīcības cēloņus un tās izvēlētā risinājuma pamatotību un lietderību. Situācijās, kad persona publiski pauž viedokli jautājumos, kas saistīti ar noteiktam amatam – pašvaldības domes priekšsēdētājam – piemītošām pilnvarām, tā veic minētā amata pienākumus Līdz ar to ministrijas ieskatā persona, kas publiski pauž viedokli kā pašvaldības domes priekšsēdētājs un skaidro sabiedrībai pašvaldības pieņemtos lēmumus, rīkojas attiecīgās pašvaldības domes vārdā. Tādējādi minētā persona veic pašvaldības domes priekšsēdētāja pienākumus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, VARAM, Ventspils, Ventspils dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats