19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lindermans slepus cenšas nodibināt savu partiju
Lindermans slepus cenšas nodibināt savu partiju
Autors: NRA.lv / 27. maijs 2012, 23:42
Sestdien savas partijas dibināšanas kongresā krievu tiesību aktīvists Vladimirs Lindermans un viņa domu biedri ar varu centās izdzīt Nekā Personīga žurnālistu, lai gan likums paredz, ka šādi pasākumi ir atklāti.


Partijas Par dzimto valodu dibināšanas kopsapulci biedrības Dzimtā valoda birojā Vecrīgā Lindermans bija sasaucis slepeni, nepieaicinot medijus. Kā novēroja Nekā Personīga, uz to bija uzaicināti uzticamākie krievu valodas atbalsta kustības dalībnieki, tai skaitā liela daļa no Daugavpils. Kopumā – 80 cilvēku.

Starp jaunā politiskā spēka līderiem bija pats Lindermans, Jevgēņijs Osipovs, kurš vienlaikus jau ir paša vārdā nosauktās Osipova partijas vadītājs, un jurists Illarions Girss, raksta NRA.lv.

Ieraugot Nekā Personīga filmēšanas grupu, jaundibinātās partijas līderi lūdza žurnālistu Ansi Pūpolu aiziet. Uz aizrādījumu, ka partijas dibināšana ir publisks pasākumus, advokāts Illarions Girss mēģināja žurnālistu izdzīt ar spēku.

Kad tas neizdevās, pēc neilgas skaidrošanās partijas dibinātāji pieprasīja uzrādīt žurnālistu apliecības. Operators apliecību bija aizmirsis mājās, tāpēc viņu no dibināšanas sapulces ar kongresa balsojumu izdzina.

Pēc tam klātesošie 10 minūtēs nobalsoja par partijas statūtiem, līderiem, un uzreiz arī par apvienošanos ar Osipova partiju.

Jaundibinātās partijas statūti paredz, ka tās uzdevumi ir harmonizēt Latvijas daudznacionālās tautas un divvalodīgās sabiedrības intereses uz jebkādas izcelsmes iedzīvotāju līdzcietības pamata.

Partijas pirmais uzdevums būšot dalība nākamajās pašvaldību vēlēšanās. Kampaņas pamatā būs krievu valodas stāvokļa uzlabošana un pilsonība visiem nepilsoņiem. Par pēdējo iniciatīvu šobrīd notiek parakstu vākšana. Lindermans mudināja partijas biedrus parakstīties pašiem un aicināt parakstīties arī radus un draugus.

“Mums ir jātrenējas spēcīgam sitienam,” skaidroja Lindermans, “Bet būs vajadzīgs spēcīgs sitiens. (..) Būs spēcīga kampaņa, kas varasiestādes novedīs līdz psihozei.”

Savukārt Jevgēņijs Osipovs norādīja: “Ja es kādam latvietim esmu okupants un svoločs, man nav jātērē laiks diskusijām. Labāk šajā laikā jāpārliecina kāds krievs, ka kaut kas ir jādara.”

Saskaņā ar likumu, lai nodibinātu partiju, par tās dibināšanu klātienē jānobalso 200 pilsoņiem. Lindermana pasākumā Nekā Personīga saskaitīja ap 80 dalībnieku. Neviens uz vietas nepārbaudīja, vai šīs personas atbilst likuma prasībām – vai ir pilsoņi un vai nav jau citu partiju biedri. Tā Nekā Personīga žurnāliste partijas dibināšanas protokolā reģistrējās kā Žanna Potenko un neviens viņai neprasīja uzrādīt pasi.

Apšaubāma ir arī jaunās partijas biedra Jevgēņija Osipova ievēlēšana par valdes locekli. Jo viņš vienlaikus ir savas, Osipova partijas, valdes loceklis. Uzņēmumu reģistrā redzams, ka partijai ir finanšu grūtības un tai uzlikts liegums pieņemt lēmumus. Līdz ar to Osipovs nevar no partijas izstāties vai to likvidēt.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dzimtā valoda, partija, Vladimirs Lindermans

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats