19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kultūras darbiniekus pārsteidz ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes asā uzvedība
Kultūras darbiniekus pārsteidz ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes asā uzvedība
Autors: NRA.lv / 3. maijs 2012, 12:28
Rakstniece un Kultūras ministrijas darba grupas vadītāja Nora Ikstena paudusi neizpratni par nozares ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes uzvedību, piedaloties diskusijā ar profesionāļiem. 2. maijā Kultūras ministrijā pēc ministres iniciatīvas notika diskusija "Literatūras un grāmatniecības nozares attīstība".


Pēc sanāksmes Saeimas Izglītības, kultūras un sporta komitejā 14.februārī, kurā Latvijas rakstnieki un kultūras darbinieki iepazīstināja komisiju ar situāciju nozarē un absolūti nepietiekamo finansējumu latviešu valodas un literatūras pastāvēšanai un attīstībai, Kultūras ministrija izveidoja darba grupu nozares stratēģijas izstrādāšanai un nepieciešamā minimālā budžeta noteikšanai. Darba grupa rakstnieces Noras Ikstenas vadībā izstrādāja dokumentu, ar kuru tika iepazīstināta kultūras ministre.

N. Ikstena norāda: atsaucoties vārdā nenosauktu personu aicinājumam, kuri dokumentu atzinuši par nepilnīgu, ministre diskusijā aicināja Rīgas Biznesa skolas pasniedzēju Mārtiņu Mārtinsonu kopā ar darba grupas locekļiem un citiem nozares speciālistiem vēlreiz apspriest nozares stiprās un vājās puses, riskus, iespējas un nozares attīstības galvenos stratēģiskos virzienus, kas jau sākotnēji tika identificēti sagatavotajā dokumentā.

Par izbrīnu diskusijas dalībniekiem, sākotnēji nebija paredzēts apspriest darba grupas veikumu, bet, par spīti profesionāļu paveiktajam, nozares analīzi veikt "no nulles", izmantojot mārketinga un neirolingvistiskās programmēšanas ("koučinga") paņēmienus. Pēc darba grupas locekļu un pieaicināto ekspertu izteiktajiem iebildumiem notika dokumenta īsa prezentācija, kurai sekoja asa vārdu pārmaiņa vairāku stundu garumā. Ar sagatavoto dokumentu nebija iepazinies arī moderators.

Diemžēl sarunas laikā netika rasti nekādi kopsaucēji, jo ministre pilnībā ignorēja iepriekš paveikto. Uz jautājumiem par pašas ministres redzējumu Ž. Jaunzeme-Grende atteicās atbildēt, aizbildinoties ar frāzēm "mēs pie tā strādājam" un "to es jums neteikšu". Ministres uzvedība un sacītais lika šaubīties par viņas izpratni par nozari un tās nozīmi latviešu valodas, literatūras un nacionālās identitātes saglabāšanā, kompetenci un atbilstību amatam.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: kultūra, Nora Ikstena, Žaneta Jaunzeme-Grende

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats