19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Politiskajās aizkulisēs runājot par NA un Vienotības apvienošanos
Politiskajās aizkulisēs runājot par NA un Vienotības apvienošanos
Autors: Apollo.lv / 24. aprīlis 2012, 13:03
Politiskajās aizkulisēs tiek runāts par scenāriju, ka Nacionālā apvienība un «Vienotība» nākotnē varētu apvienoties vienotā partijā, atklāj polittehnologs Jurģis Liepnieks.


Liepnieks intervijā laikrakstā «Neatkarīgā» sacīja, ka patlaban «Vienotības» lielākā problēma ir tā, ka politiskais spēks ir zaudējis savu dabisko ienaidnieku.

«Kopš dibināšanas brīža «Jaunais laiks», un vēlāk arī «Vienotība» savu ideoloģiju fokusēja tikai uz oligarhu iznīdēšanu un korupcijas apkarošanu valstī. Beidzot, pēc 10 gadiem, šos mērķus izdevies sasniegt. Kā var saprast, korupcija ir likvidēta, jo nu vairs nedzird skaļos kliedzienus, ka Latvija ir nozagta valsts. Tagad, kad visi koruptanti ir identificēti, apsūdzēti, noķerti, pazemoti vai sabāzti cietumos, korupcijas rēgs vairs neklīst pa valsti,» sacīja Liepnieks.

«[..] vadošais politiskais spēks ir zaudējis savu dabisko ienaidnieku. Tātad arī – ideoloģijas centrālo asi un politisko identitāti. Jautājums: ar ko to visu aizstāt? Šķiet, alternatīva būs ļaunie krievi. Paskatieties, »Vienotība» ir kļuvusi daudzkārt nacionālistiskāka nekā agrāk. Vēl 2002. gadā atšķirība starp «Jauno laiku» un «Visu Latvijai!» bija milzīga. Šie bija divi pilnīgi dažādi politiskie spēki ar diferentu retoriku un stilu. Patlaban, kad korupcija ir apkarota, starp tiem nav tikpat kā nekādu atšķirību – ne nostājā pret «Saskaņas centru», ne valodas jautājumos, ne attieksmē pret 16. Martu,» – tā Liepnieks.

Liepniekam zināms, ka politiskajās aizkulisēs tiek runāts par scenāriju, ka abi politiskie spēki apvienojas, raksta Apollo.lv. «[..] Viņi to varētu darīt pilnīgi mierīgi. Atšķirība starp abiem ir tikai tā, ka VL!TB/LNNK, pretēji «Vienotībai», nav nekādas ekonomiskas un valsts pārvaldes kompetences. Protams, šāda nacionalizēšanās ir bīstama tendence.» 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jurģis Liepnieks, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats