18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vēsturnieki dosies strādāt Krievijas arhīvos
Vēsturnieki dosies strādāt Krievijas arhīvos
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 16. aprīlis 2012, 11:50
Latvijas un Krievijas vēsturnieku komisijas darbs vismaz pagaidām turpinās bez problēmām, un jau nākamnedēļ divi darba grupas pārstāvji dosies uz Krieviju.


Komisijas līdzpriekšsēdētājs Inesis Feldmanis Neatkarīgajai pastāstīja, ka 23. aprīlī uz Krieviju brauks vēsturnieki Valters Ščerbinskis un Juris Ciganovs. Plānots, ka viņi Maskavas arhīvos strādās 10 dienas un ne tikai pētīs Latvijas un PSRS attiecības politikā, ekonomikā un kultūras jomā 20. gadsimta 20.–30. gados, bet arī saskaņos dokumentu krājuma koncepciju un risinās jautājumus par turpmāko sadarbību starp Latvijas un Krievijas vēsturniekiem. 

Vēsturnieku kopējā darba rezultāts būs dokumentu krājums Latvijas Republikas un PSRS ekonomiskās un politiskās attiecības un kultūras sakari starpkaru periodā 1918–1939. Pagājušā gada novembrī abu valstu vēsturnieku komisijas dalībnieki sanāca uz pirmo sēdi un vienojās par darba grafiku. Otrā vēsturnieku komisijas sēde plānota šogad novembrī Rīgā, kad tiks apkopots gada laikā paveiktais. Okupācijas jautājumu pētīšanai abu valstu vēsturnieki varētu pievērsties nākamgad.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Juris Ciganovs, Krievija, Valters Ščerbinskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats