29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Atklāj, iespējams, vērienīgu finanšu mahināciju SIA Rīgas namu pārvaldnieks
Atklāj, iespējams, vērienīgu finanšu mahināciju SIA Rīgas namu pārvaldnieks
Autors: Apollo.lv / 2. aprīlis 2012, 17:32
Uzņēmuma «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) vadība pagājušās nedēļas beigās vērsās Valsts policijā ar iesniegumu par iespējamu vērienīgu finanšu mahināciju uzņēmumā.


Uzņēmuma vadība informē: ir aizdomas, ka «Rīgas namu pārvaldnieks» Finanšu pārvaldes augsta ranga darbinieki nozaguši prāvu naudas summu.

Pagājušajā piektdienā RNP valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe valdes vārdā vērsās Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē ar iesniegumu par iespējamu liela apjoma uzņēmuma līdzekļu zādzību.

Uzņēmuma vadībai ir aizdomas, ka uzņēmuma Finanšu pārvaldes augsta ranga darbinieki, sagrozot grāmatvedības datus, no uzņēmuma kontiem, vairākos maksājumos aizskaitījuši 247 000 latu.

Aizdomas par iespējamu līdzekļu zādzību no uzņēmuma radās, ieviešot jaunu finanšu līdzekļu plūsmas kontroles sistēmu, kā arī pateicoties uzņēmuma darbinieku vērībai.

Konstatējot iespējamo grāmatvedības datu falsifikāciju, kurā iesaistīti augsta līmeņa finanšu darbinieki, tika veikts neformāls finanšu audits. Tā laikā aizdomas par zādzību apstiprinājās.

Informāciju par sagrozītajiem grāmatvedības datiem un visiem iespējami iesaistītajiem darbiniekiem valdes priekšsēdētājs iesniedza Ekonomikas policijas darbiniekiem, raksta Apollo.lv.

Policisti pirmdien par līdzekļu piesavināšanos lielā apmērā aizturēja uzņēmuma Finanšu pārvaldes darbinieku. Darbinieki, kuru līdzdalība grāmatvedības datu sagrozīšanā nav izslēgta, atstādināti no pienākumu veikšanas.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) tviterī pavēstījis, ka vērienīgo finanšu mahināciju RNP izdevies atklāt «pašu spēkiem». Vainīgā persona nodota policijai.

«Esmu pateicīgs uzņēmuma valdei un personīgi Ervīnam Straupem par darbu, kas ļāva atklāt vērienīgo mahināciju un arī nodot vainīgos policijas rokās. Ja nebūtu izveidota vienotā namu pārvalde, tad šādi noziedzīgi nodarījumi joprojām varētu notikt arī tagad», paziņojumā medijiem norāda Ušakovs.

Straupe preses konferencē pastāstīja, ka nelikumīgās darbības veiktas 2011.gada pirmajā pusgadā, dažos pirmajos mēnešos pēc RNP izveidošanas, ziņo LETA.

Straupe uzsvēra, ka klientus un RNP darbību šis finanšu zudums neietekmēs. Vai un kādā apjomā to izdosies atgūt, būs atkarīgs no tiesībsargājošo iestāžu darba.

Straupe teica, ka uzņēmuma iekšējās finanšu plūsmas kontroles sistēma nākotnē šādas darbības neļaus veikt vai ļaus savlaicīgi atklāt.


Diskusija par rakstu (0) , Ervins Straupe, Nils Ušakovs, Rīgas namu pārvaldnieks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats