20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ojārs Kalniņš: Latvijas prezidentūra ES būs unikāla iespēja popularizēt Latviju
Ojārs Kalniņš: Latvijas prezidentūra ES būs unikāla iespēja popularizēt Latviju
Autors: NRA.lv / 28. marts 2012, 17:54
Latvijas prezidentūra Eiropas Savienībā (ES) 2015.gada pirmajā pusgadā būs unikāla iespēja vairāk nekā 200 plānotajos pasākumos iepazīstināt ar Latviju, mūsu valsts prioritātēm un kultūras vērtībām, uzsver Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš.


Ārlietu komisijas deputāti trešdien, 28.martā, uzklausīja Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta vadītājas Ingas Skujiņas sniegto informāciju par gatavošanos šim nozīmīgajam notikumam.

„Prezidentūras pusgadā Latvija būs jāatbild par visas Eiropas Savienības politikas veidošanu, tādēļ ļoti pārdomāti jāizstrādā mūsu prioritātes, rūpīgi izsverot, ko Latvija šajā prezidentūrā vēlas īpaši akcentēt, ko vēlas pateikt visai Eiropai. Tomēr vienlaikus prezidentūra būs arī unikāla iespēja popularizēt Latviju, iepazīstināt ar mūsu bagāto vēstures un kultūras mantojumu,” norāda O.Kalniņš.

„Organizējot NATO samitu un NATO Parlamentārās Asamblejas sesiju, Latvija jau pierādīja, ka spēj visaugstākajā līmenī rīkot tik nozīmīgus starptautiskus pasākumus. Prezidentūras pusgada laikā 2015.gadā mums būs vairāk nekā 200 šādas iespējas, jo Latvija organizēs visdažādākā līmeņa tikšanās un sanāksmes – sākot ar visu 27 dalībvalstu ministru un parlamentāriešu sanāksmēm un beidzot ar regulārām nozaru ekspertu apspriedēm,” skaidro Ārlietu komisijas priekšsēdētājs.

Komisijas deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) rosināja daļu no pasākumiem rīkot arī Latvijas reģionos. Prezidentūras sekretariāta vadītāja I.Skujiņa apliecināja atbalstu šādai idejai, tomēr atzīmēja, ka katra iespējamā sanāksmes rīkošanas vieta būs jāvērtē atsevišķi – vai tajā ir nepieciešamā infrastruktūra, vai tā atbilst visām nepieciešamajām drošības prasībām, cik finansiāli izdevīgi būtu veikt šo vietu pielāgošanu.

Kā sēdē noskaidroja komisijas deputāti, šogad ES prezidentūras sekretariātā strādās desmit darbinieki, bet to skaitu plānots pakāpeniski palielināt - nākamgad sekretariātā būs ap 40, bet 2015.gadā 60-70 darbinieku. Sekretariāts atrodas tiešā ārlietu ministra pārraudzībā un viena daļa ES jautājumos pieredzējušu darbinieku būs no diplomātiskā dienesta, savukārt pārējie tiks izraudzīti konkursos, darīja zināmu I.Skujiņa.

Paralēli darbam pie prezidentūras budžeta plānošanas, sekretariāts uzsāks darbu arī pie Latvijas prezidentūras prioritāšu definēšanas. I.Skujiņa atzīmēja, ka prioritāšu formulēšana būs ļoti daudzšķautņains process, kurā būs jāsabalansē gan Latvijas un citu dalībvalstu intereses, gan ES kopējais redzējums un Eiropas Komisijas izvirzītās prioritātes. Plānotas desmit nozaru diskusijas, kā arī divas lielākas diskusijas. Paredzams, ka šajās diskusijās iesaistīsies arī Saeimas deputāti.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Dombrava, Latvija, NATO, Ojārs Kalniņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats