18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Liela daļa iedzīvotāju pozitīvi vērtē krievu vēsturnieku iekļaušanu «melnajā sarkastā»
Liela daļa iedzīvotāju pozitīvi vērtē krievu vēsturnieku iekļaušanu «melnajā sarkastā»
Autors: Apollo.lv / 12. marts 2012, 17:59
Salīdzinoši liela daļa Latvijas iedzīvotāju pozitīvi vērtē Krievijas vēsturnieku Aleksandra Djukova un Vladimira Simindeja iekļaušajnu to personu sarakstā, kurām ieceļošana Latvijā ir liegta.


To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras «TNS Latvia» un LNT raidījuma «900 sekundes» martā veiktais pētījums.

Salīdzinoši liela daļa (41%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem Ārlietu ministrijas (ĀM) lēmumu par Djokova un Simindeja iekļaušanu Latvijai nevēlamo personu sarakstā vērtē pozitīvi (23% - lēmumu šo lēmumu vērtē ļoti pozitīvi, 18% - drīzāk pozitīvi).

Pretējās domās ir trešā daļa (35%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kuri lēmumu par Djokova un Simindeja iekļaušanu nevēlamo personu sarakstā vērtē negatīvi (20% - ļoti negatīvi; 15% - drīzāk negatīvi).

Ceturtajai daļai (24%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Kā ziņāms, Aleksandrs Djokovs ir izstādes «Aizvestā bērnība: 1943-1944. Uz Latviju aizdzīto bērnu liktenis» autors, bet Vladimirs Simindejs pazīstams ar izteikumiem, kas vērsti pret Latvijas valsti.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, vēsturnieki

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats