20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Gada laikā Latviju pametuši 14 450 iedzīvotāji
Gada laikā Latviju pametuši 14 450 iedzīvotāji
Autors: NRA.lv / 8. marts 2012, 17:13
Pagājušajā gadā uz pastāvīgu dzīvi ārzemēs oficiāli pārcēlušies 14 450 Latvijas valstpiederīgie, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotā statistika no Iedzīvotāju reģistra.


Lielākā daļa no tiem, kas pērn reģistrējuši Iedzīvotāju reģistrā savu jauno dzīvesvietu ārzemēs, izvēlējušies pārcelties uz Lielbritāniju un Īriju, kur reģistrēta vairāk nekā puse visu pērn izbraukušo. Nereti par savu dzīvesvietu Latvijas pilsoņi un nepilsoņi izvēlējušies arī eksotiskākas valstis, to skaitā Maķedoniju, Ganu, Jordāniju, Irāku u.c.

Oficiāli Iedzīvotāju reģistrā šobrīd iekļautas ziņas par 72 292 Latvijas valstpiederīgajiem, kuri kā savu pastāvīgo dzīvesvietu norādījuši adresi ārzemēs.

Saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra likumu personai, ja tā uzturas ārpus Latvijas ilgāk par sešiem mēnešiem, ir pienākums paziņot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei par savu un savu nepilngadīgo bērnu dzīvesvietas adresi ārvalstī. To var izdarīt, iesniedzot PMLP iesniegumu par adreses reģistrēšanu ārzemēs vai apmeklējot portālu www.latvija.lv un izmantojot PMLP piedāvāto e-pakalpojumu „Iesniegums par dzīvesvietas reģistrēšanu ārvalstīs”. E-pakalpojums ir pieejams lietotājiem gan ar drošā elektroniskā paraksta viedkarti, gan arī ar internetbankas autentifikācijas līdzekļiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: iedzīvotāji, Latvija, PMLP

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats