20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » DP šefs: Lindermans un Osipovs ir tikai izpildītāji
DP šefs: Lindermans un Osipovs ir tikai izpildītāji
Autors: Apollo.lv / 19. februāris 2012, 22:57
Divvalodības referenduma organizētāji Vladimirs Lindermans un Jevgēņijs Osipovs ir tikai izpildītāji, bet reālie referenduma rīkotāji ir citi, tā intervijā Latvijas Televīzijā atklāti sacīja Drošības policijas šefs Jānis Reiniks.


Specdienesta šefs sacīja, ka reālie biedrības «Dzimtā valoda» vadītāji ir sabiedrībai nezināmi vai mazpazīstami cilvēki. Viens no biedrības reālajiem darboņiem ir kāds Aleksandrs Gapoņenko, raksta Apollo.lv.

Reiniks arī neslēpa, ka cilvēkiem, kas organizēja referendumu, ir cieša saikne ar politisko opozīciju, konkrētāk – ar «Saskaņas centru» un «Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā».

Tāpat Drošības policijas vadība beidzot atzina, ka ir konkrētas aizdomas, no kuras puses nācis finansējums tautas nobalsošanas organizēšanai. «Mums ir aizdomas. Pēc 31.marta, kad biedrībai būs Valsts ieņēmumu dienestam jāatskaitās par finansējumu, mums [viņiem] būs jautājumi,» sacīja Reiniks.

Vēl specdienesta vadītājs uzsvēra, ka pie ziedojumiem būtu jāpieskaita arī krievvalodīgo mediju atbalsts referenduma rīkotājiem.

«Mūsuprāt, pie ziedojumiem jāpieskaita informatīvais atbalsts, ko devuši krievvalodīgie mediji. «Baltijas pirmais kanāls» veltīja ievērojamu raidlaiku. Te summas, kas būtu jātērē raidlaikam, pārsniegtu simtus tūkstošus latu,» sacīja viņš. 


Diskusija par rakstu (1)

Atslēgvārdi: Aleksandrs Gapoņenko, Drošības policija, Dzimtā valoda, Jānis Reiniks, Jevgēņijs Osipovs, Vladimirs Lindermans

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats