20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgas pilī parakstīs Labas gribas manifestu
Rīgas pilī parakstīs Labas gribas manifestu
Autors: Apollo.lv / 13. februāris 2012, 17:54
Lai radītu pozitīvu gaisotni cilvēku savstarpējai sapratnei, laikā, kad sabiedrībā saasinās draudi sašķeltībai pēc nacionālajām, sociālajām, demogrāfiskajām un pat konfesionālajām pazīmēm un iezīmētu organizatorisku sākumu plašai sabiedriskai kustībai par tautas saliedētību Latvijas patriotisma zīmē, Rīgas pils Ģerboņu zālē notiks Labas gribas manifesta parakstīšana.


Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests informē, ka manifesta parakstīšana notiks pirmdien plkst.16.30. Tā parakstīšanā piedalīsies Valsts prezidents Andris Bērziņš, mācītājs Juris Rubenis, Saeimas deputāts Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK), kā arī manifesta atbalstītāji, kas piekrituši būt pirmo parakstītāju rindās.

Manifesta idejas aizsākums rodams tēzēs, kuras Rubenis iesniedza Valsts prezidentam un Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijai Rīgas pilī 7.februārī diskusijas «Garīgā dimensija un politika» laikā.

Valsts prezidents, konsultējoties ar tēžu autoru un Saeimas komisijas vadītāju Ilmāru Latkovski, pieņēma lēmumu uzrunāt atsevišķus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus ar aicinājumu parakstīt manifestu. Pēc tā sākotnējās parakstīšanas Valsts prezidenta kanceleja organizēs iespēju, lai manifestam varētu pievienoties plašāka sabiedrība - ikviens, kas to vēlēsies, raksta Apollo.lv.

Manifests iecerēts kā sabiedriska vienošanās par cilvēciskas saprašanās principiem. Tas nav politisks dokuments, kam būtu saistība ar likumiem vai vēstures notikumiem. Vienlaikus manifests noraida jebkādu iespēju, ka Latvijā varētu būt virzība uz divu valsts valodu kompromisu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Rīgas pils

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats