18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Valsts prezidents savu algu ziedos Viļānu vidusskolai
Valsts prezidents savu algu ziedos Viļānu vidusskolai
Autors: Apollo.lv / 2. februāris 2012, 18:06
Ceturtdien Valsts prezidents Andris Bērziņš, uzsākot vizīti Latgales reģionā, kā pirmo apmeklēja Viļānu novadu, kur tikās ar Viļānu novada domes deputātiem un vadību, kā arī apmeklēja Viļānu vidusskolu, portālam «Apollo» pavēstīja Valsts prezidenta Preses dienestā.


Apmeklējot Viļānu vidusskolu, Valsts prezidents vizītes noslēgumā paziņoja, ka ir izlēmis savu nākamo nopelnīto algu ziedot Viļānu vidusskolai, kam sekoja skolēnu un pedagogu skaļi aplausi, raksta Apollo.lv

Sarunā ar Viļānu novada domes deputātiem tika skarti jautājumi par šī brīža situāciju Viļānu novadā, par augsto bezdarbu, kas ļoti satrauc novada vadību, par risinājumiem, kas varētu līdzēt pārvarēt šo krīzi, palielināt uzņēmēju interesi par Viļānu novadu. Sarunas laikā tika minētas arī krīzes sekas, kas šobrīd negatīvi ietekmē nodarbinātības līmeni novadā, proti, sociālo pabalstu sistēma lielā mērā neveicina interesi meklēt darbu, jo tie lielai daļai novada iedzīvotāju ļauj dzīvot ilgstoši bez darba.

Sarunā ar domes deputātiem tika skarts arī izglītības jautājums Viļānos un novadā. Viļānu novada domes deputāti atzina, ka šis ir labvēlīgs laiks drosmīgiem lēmumiem valstij kopumā un novēlēja Valsts prezidentam apņēmību un gribasspēku šos lēmumus īstenot. Valsts prezidents deputātiem atbildēja, ka arī viņš ir pārliecināts, ka šis ir brīdis, lai Latvijā mainītu attieksmi pret daudzām lietām, ja Latvija vēlas arī turpmāk būt pasaules attīstītāko valstu saimē un pārvarēt krīzi. Valsts prezidents solīja, ka turpinās cieši sekot paša izteiktajiem ierosinājumiem par Latvijas nākotnes attīstību un darīs visu, lai Latvijā un jo īpaši Latvijas laukos iedzīvotāju skaits nesamazinātos un Latvija saglabātos kā valsts, kurā arī lauku reģionos vēlētos dzīvot cilvēki.

Viļānu vidusskolā Valsts prezidents tikās ar skolotājiem un skolēniem, kurā uzrunāja abas auditorijas, kā arī atbildēja uz jautājumiem, kas interesēja klātesošo auditoriju, tostarp par jauniešu aizceļošanas apturēšanu no laukiem, par budžetu vietu saglabāšanu Latvijas augstskolās, par iespējamām izmaiņām vidējās izglītības iegūšanā gada garumā, kā arī par skolotāju pensionēšanās vecuma samazināšanu.

Valsts prezidents uzsvēra, ka šobrīd viss ir mūsu pašu rokās, arī Latvijas nākotne ir pašu Latvijas iedzīvotāju rokās. «Bet izglītība ir atslēga visam, un es aicinu ikvienu atcerēties, ka tikai izglītotai tautai ir nākotne.»

Vienlaikus Valsts prezidents aicināja skolēnus apgūt pēc iespējas vairāk valodu, jo valoda ir līdzeklis, kas dod iespēju paplašināt zināšanas. Atbildot uz jautājumiem par jauniešu aizbraukšanu peļņā uz ārvalstīm, Bērziņš akcentēja, ka daudz būtiskāk ir iegūt labu izglītību, tai skaitā arī pasaules labākajās augstskolās, lai pēc tam atgrieztos savā dzimtajā novadā vai pilsētā un palīdzētu tām attīstīties.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Viļānu vidusskola

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats