28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Valodu referendums: virkne pilsētu mēru un Saeimas deputātu no SC paziņo, ka balsos par
Valodu referendums: virkne pilsētu mēru un Saeimas deputātu no SC paziņo, ka balsos par
Autors: Apollo.lv / 9. janvāris 2012, 18:34
Par to, ka gaidāmajā «valodu referendumā» balsos «par», paziņojuši vēl vairāki «Saskaņas centra» (SC) Saeimas frakcijas deputāti, teikts partijas paziņojumā presei.


Tie ir Sergejs Mirskis, Igors Meļņiks, Marjana Ivanova – Jevsejeva, Dmitrijs Radionovs, Sergejs Potapkins un Nikolajs Kabanovs.

Tāpat balsos arī vairāki Latgales pašvaldību vadītāji, amatpersonas un deputāti, kas pārstāv SC, to vidū Zilupes novada domes priekšsēdētājs Oļegs Agafonovs, Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieki Vitālijs Azarevičs un Vjačeslavs Širjakovs, kā arī šo un citu pašvaldību deputāti no SC, raksta Apollo.lv.

«Zilupes novadā 95% iedzīvotāju dzimtā valoda ir krievu. Ir tikai loģiski, ka šeit krievu valodai nav jābūt svešvalodas statusā,» norāda Agafonovs. «SC piedāvāja savu risinājumu – likumprojektu, kas paredzēja noteikt krievu valodu par mazākumtautību valodu, taču valdošā koalīcija to neatbalstīja», viņš saka.

Jau iepriekš par savu nodomu balsot 18.februāra referendumā «par» paziņoja SC valdes priekšsēdētājs, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs un Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartašēvičs.

Tikmēr Saeimas Prezidijs šodien nolēma atbalstīt 30 SC deputātu lūgumu attaisnot nepiedalīšanos 22.decembra parlamenta ārkārtas sēdē, kurā tika skatīts likumprojekts par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodu noteikt kā otru valsts valodu, vēstī LETA.

Kā ziņots, SC deputāti pirms balsojuma par krievu valodas referendumu demonstratīvi atstāja Saeimas sēžu zāli.

Tagad deputāti bija vērsušies Prezidijā ar lūgumu attaisnot sēdes kavējumu, pamatojot to ar frakcijas lēmumu par nepiedalīšanos sēdē.

Pret kavējumu attaisnošanu iebilda tikai Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), norādot, ka demonstratīvi demarši neesot attaisnojami un aicinot izbeigt šādu praksi.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) norādīja, ka formāli Prezidijam šie kavējumi būtu jāattaisno un ka Prezidijam neesot jādod politisks vērtējums.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: referendums, Saskaņas Centrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats