19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Uzņēmējdarbības un vadības speciālistiem paveras plašs profesionālās darbības spektrs
Uzņēmējdarbības un vadības speciālistiem paveras plašs profesionālās darbības spektrs
9. augusts 2011, 16:58
Domājot par nākotnes profesijas izvēli, jaunieši arvien biežāk izvēlas studēt nozarēs, kurās gūtās zināšanas būs iespējams izmantot, strādājot dažādās sfērās un darba vietās. Viena no populārākajām studiju programmām joprojām ir komercdarbība un uzņēmuma vadība, jo tā dod vispārēju ieskatu vadības, komercijas un uzņēmējdarbības jomās.


Mūsdienu mainīgajos tirgus apstākļos par vienu no nozīmīgākajiem faktoriem, kas nosaka jaunu cilvēku studiju virziena izvēli, kļuvusi spēja pielāgoties izmaiņām. Ar uzņēmējdarbības zināšanām cilvēkam tiek dotas vispārējas zināšanas un iespēja nākotnē strādāt dažādu nozaru uzņēmumos vai arī pašam veidot savu kompāniju. Šīs ir zināšanas, kas vienmēr noder arī ja pēc bakalaura studiju beigšanas cilvēks izvēlas turpināt padziļinātas studijas pavisam citā sfērā.

Kā norāda Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) uzņemšanas komisijas vadītāja Gunita Aldiņa, “Komercdarbības studijas mūsu akadēmijā ir īpaši pieprasītas. Tās izvēlas gan jaunieši, ka savu pirmo augstāko izglītību, gan jau pieredzes bagāti speciālisti, kas vēlas paaugstināt savu kompetenci, kļūt par vadītajiem vai veidot paši savu uzņēmumu.”

“Lai arī nereti amatpersonas izsakās, ka mūsu valstij nepieciešami inženieri un citi speciālisti ar šauru specifikāciju, izvēlējos studēt komercdarbību un uzņēmuma vadību, jo tas dod lielāku pārliecību, ka pēc augstskolas beigšanas varēšu atrast darbu vai arī izveidot pati savu uzņēmumu un pelnīt. Domāju, ka tādējādi sniegšu ieguldījumu arī Latvijas ekonomikas attīstībā, jo jauni uzņēmēji taču ir ļoti nepieciešami,” par savu izvēli stāsta RPIVA topošā studente Aija Liepiņa.

Biznesa vadību RPIVA iespējams apgūt dažādos līmeņos – pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmā, profesionālā bakalaura studijās, kā arī jaunizveidotajā profesionālā maģistra studiju programmā. “Studēt gribētājiem ir iespēja izvēlēties, apgūt komercdarbības pamatus, vai papildināt savas zināšanas augstākā uzņēmējdarbības līmenī,” atzīmē Gunita Aldiņa.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: akadēmija, augstākā izglītība, augstskola, Dace Markus, darbs un mācības, Gunita Aldiņa, kur mācīties, nepilna laika studijas, RPIVA, savienot darbu ar mācībām, savienot mācības ar darbu, skolotāja, studējošo skaits, studenti, students, studēt, studēt augstskolā, Studēt bioloģiju, studēt Latvijā, studēt pedagoģiju, studēt PR, studēt psiholoģiju, studēt reģionos, studēt sabiedriskās attiecības, studijas, studijas latvijā, studijas reģionos, ziemas uzņemšana

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats