19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ražošana, enerģētika » Tramps aicinājis atcelt tirdzniecības ierobežojumus starp ASV un ES
Tramps aicinājis atcelt tirdzniecības ierobežojumus starp ASV un ES
Autors: Anete Jansone, Labdien.lv / 25. jūlijs 2018, 11:27
Donalds Tramps aicinājis atcelt tirdzniecības ierobežojumus starp ASV un Eiropas Savienību (ES). Par to prezidents paziņojis īsi pirms gaidāmās tikšanās ar Eiropas Komisijas prezidentu Žanu Klodu Junkeru.


Tramps mikroblogošanas vietnē “Twitter” paziņojis, ka viņam ir ideja, kā atrisināt ekonomiskās nesaskaņas starp ASV un Eiropas Savienību.

“Man ir ideja. Gan ASV, gan Eiropas Savienībai jāatceļ tirdzniecības tarifi, barjeras un un subsīdijas. Tā būs taisnīga tirdzniecība un brīvais tirgus. Cerams viņi to darīs – mēs jau esam gatavi,” paziņojis Tramps.

Kā zināms, 6.jūnijā spēkā stājas ASV muitas tarifi Ķīnas importa precēm. ASV piemērojusi jaunus tarifus aptuveni 34 miljardu ASV dolāru apmērā, kas darīts, lai sodītu Ķīnu par tās īstenoto intelektuālā īpašuma un tehnoloģiju zādzību.

Tikmēr Eiropas Savienības (ES) atbildes pasākumi stājās spēkā 22. jūnijā. Tie paredz importa nodevu palielināšanu vairākām Amerikas precēm par 25%.

Vienlaikus Tramps draudējis noteikt papildu tarifus Eiropas Savienības importa precēm, ja tā neatbrīvos no soda ASV importa preces.

“Ja ES neatteiksies no šiem tarifiem un šķērļiem ASV, mēs ieviesim visiem automobīļiem, kas nonāk ASV, 20% ievedmuitu,” brīdināja Tramps.

Šo aizliegumu visvairāk varētu skart Vācija, kura ir Eiropas vadošais auto ražotājs.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers, cenšoties novērst tirdzniecības karu starp Eiropas Savienību un ASV, šodien devies uz Vašingtonu, lai tiktos ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats