28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ražošana, enerģētika » ST noraida ģenerālprokurora aicinājumu atzīt OIK par neatbilstošu Satversmei
ST noraida ģenerālprokurora aicinājumu atzīt OIK par neatbilstošu Satversmei
Autors: Anna Berga / 14. jūnijs 2018, 10:51
Satversmes tiesa (ST) atteikusies ierosināt lietu pēc ģenerālprokurora Ērika Kalnemeiera pieteikuma par obligātās iepirkuma komponentes (OIK) jeb subsidētās elektroenerģijas regulējumu par neatbilstošu Latvijas Satversmei.


Intervijā Latvijas Radio Kalnmeiers informēja, ka ST ir atteikusies ierosināt lietu pēc viņa pieteikuma. “Tiesa uzskata, ka nav pietiekams juridisks pamatojums, kāpēc normas neatbilst,” komentēja ģenerālprokurors.

Kā zināms, Kalnmeiers bija informējis ST, ka atbilstoši Prokuratūras likuma 16.panta otrās daļas pirmajam punktam, izvērtēta Elektroenerģijas tirgus likuma normu atbilstība Latvijas Republikas Satversmei.

Pārbaudes rezultātā, izmantojot Satversmes tiesas likuma 17.panta pirmās daļas 5.punktā noteiktās tiesības, 2018.gada 19.aprīlī ģenerālprokurors Satversmes tiesā iesniedza pieteikumu Elektroenerģijas tirgus likumā noteikto pienākumu – publiskā tirgotāja izmaksas segt visiem Latvijas elektroenerģijas galalietotājiem – atzīt par neatbilstošu Latvijas Republikas Satversmes 91.pantam un 105.panta otrajam teikumam.

Kalnmeiers gan savas domas nav mainījis un joprojām uzskata, ka OIK ir netaisnīga sistēma. “Vērtēsim iespēju, vai varam ko papildus izlobīt un darīt,” sacīja ģenerālprokurors.

Kā zināms, valdība 17. aprīlī jau izveidoja darba grupu elektroenerģijas obligātā iepirkuma maksājumu sistēmas atcelšanai. Darba grupu vadīs ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Darba grupai priekšlikumi jāsagatavo līdz 1.augustam, bet Ekonomikas ministrijai līdz 1. septembrim – mēnesi pirms nākamās Saeimas vēlēšanām – uzdots iesniegt valdībā priekšlikumus normatīvo aktu grozījumiem par elektroenerģijas OIK maksājumu sistēmas atcelšanu, ņemot vērā darba grupas priekšlikumus.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats