16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Ražošana, enerģētika » Biedrība: Iedzīvotāji vēlas samazināt elektrības cenas un atgūt pārmaksāto OIK
Biedrība: Iedzīvotāji vēlas samazināt elektrības cenas un atgūt pārmaksāto OIK
12. jūnijs 2018, 12:04
Pēdējā laikā gan masu medijos gan valdības gaiteņos asas diskusijas ir izsaucis obligātās iepirkuma komponentes (OIK) jautājums. Par to medijos publicē rakstus dažādi politiķi, arī kādas partijas priekšvēlēšanu solījumos pavīd tēze par OIK atcelšanu. Kaut arī pilnīgi visos līmeņos OIK ir atzīts par afēru/krāpšanu jeb vienkārši negodīgu lietu no valsts puses, tomēr atbildīgā ministrija ar OIK atcelšanu pavisam nesteidzas, informē Latvijas bezdarbnieku un darba meklētāju interešu aizstāvības biedrība.


Saistībā ar elektrību un tās cenu samazināšanu pēdējā laikā iedzīvotāji ir ļoti sarosījušies. Tā piemēram 2018. gada 26. februārī pilsoniski aktīva latviete Vera Semjonova uzsāka parakstu vākšanu par elektrības cenu samazināšanu sabiedrības iniciatīvu portālā balsojam.lv, par viņas iniciatīvu ir nobalsojuši jau 688 cilvēki. Lai iniciatīva nonāktu Saeimas dienaskārtībā, tai būtu nepieciešami 10000 parakstu. Par iniciatīvu ir iespējams parakstīties šeit.

Turpretī Latvijas pensionāru federācija iet vēl tālāk, un savā publiskajā paziņojumā aicināja atmaksāt iedzīvotājiem atpakaļ pārmaksāto OIK. Diemžēl atbildīgajā ministrijā pensionāru federācijas ierosinājums neatrada dzirdīgas ausis.

Tomēr Latvijas iedzīvotāji cīņā par lētāku elektrību vēl joprojām nav padevušies un Latvijas Pensionāru federācijai viedoklī par OIK atgriešanu iedzīvotājiem pievienojās Latvijas bezdarbnieku un darba meklētāju interešu aizstāvības biedrība (LBDMIAB). 2018. gada 8. jūnijā LBDMIAB ir nosūtījusi AS “Latvenergo” iesniegumu , kurā lūdz atmaksāt OIK, ko ir pārmaksājuši visi Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi.

Paralēli iesnieguma nosūtīšanai Latvijas bezdarbnieku un darba meklētāju interešu aizstāvības biedrība ir uzsākusi parakstu vākšanas kampaņu par šo pašu jautajumu petīciju portālā www.AVAAZ.org, Par petīciju ir iespējams parakstīties šeit.

Ja netiks panākta vienošanās ar valdību un nozares ministriju, tad LBDMIAB plāno plaša mēroga protesta akcijas, kā arī vēršanos Tiesā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats