28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ražošana, enerģētika » Ašeradens: :Līdz 1.augustam jābūt gatavam rīcības plānam OIK atcelšanai
Ašeradens: :Līdz 1.augustam jābūt gatavam rīcības plānam OIK atcelšanai
9. aprīlis 2018, 15:21
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) šodien, 9.aprīlī, “Vienotība” valdes sēdē un valdības koalīcijas sadarbības padomes sēdē plāno nākt klajā ar ierosinājumu izveidot augsta līmeņa darba grupu, kurai līdz 1.augustam būs jāizstrādā rīcības plāns elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanai.


“OIK tādā izpildījumā, kā tas ir šodien, ir fundamentāla, nacionāla un makroekonomiska kļūda, kas ir jālabo. Esošie mehānismi OIK ietekmes mazināšanai, kas ir manā kā ekonomikas ministra rīcībā, tūlīt būs izsmelti, un valdībai būs jālemj par OIK kā “gāzi grīdā” ekonomikas paliekas izskaušanu – OIK kā iedzīvotāju un uzņēmēju maksājums ir jālikvidē, bez jebkādas tolerances pret negodīgiem ražotājiem, tā vietā izveidojot tādu atjaunojamās enerģijas ražošanas mehānismu, kas atbilst sabiedrības interesēm gan šodien, gan nākotnē. Ir nepieciešama stingra politiskā griba mainīt šo sistēmu un ceru uz koalīcijas partneru vienprātīgu un nedalītu atbalstu šajā jautājumā!” pauž Ašeradens.

Ašeradens rosina darba grupas vadību uzticēt Ekonomikas ministrijas valsts sekretāram Ērikam Eglītim un kopumā tajā iesaistīt 24 dalībniekus – atbildīgo ministriju un valsts institūciju vadītājus un ekspertus, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Ārvalstu investoru padomes un citu valdības sociālo partneru vadītājus.

Ja “Vienotības” valde un valdības koalīcijas sadarbības padome pirmdien, 9.aprīlī, atbalstīs A.Ašeradena iniciatīvu, tad iecerēts, ka valdība par to varētu lemt jau 10.aprīļa sēdē.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats