19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Ražošana, enerģētika » Premjers: OIK 2 Latvijā pašlaik nav vajadzīgs
Premjers: OIK 2 Latvijā pašlaik nav vajadzīgs
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 5. decembris 2017, 10:04
Jauna elektrības obligātā iepirkuma komponente (OIK) Latvijā šobrīd nav vajadzīga, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).


Premjers norādīja, ka neatbalsta ieceri par jaunām subsīdijām elektrības ražošanai un OIK-2 šobrīd viennozīmīgi nav vajadzīgs. Pēc viņa sacītā, šobrīd par jauniem instrumentiem šādam atbalstam netiekot domāts.

Tā vietā premjers iecerēji aiztaisīt ciet “daudz mazos OIK”. Arī ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) esot apliecinājis premjeram apņemšanos “iet līdz galam”, izvērtējot esošo OIK sistēmu.

Kā ziņots, žurnāls “Ir” vēstījis, ka Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa paspārnē top plāni jaunām subsīdijām elektrības ražošanai jeb likumprojekts “obligātā iepirkuma komponente (OIK) 2”, kas paredz pēc 2020.gada nodrošinot “zaļās enerģijas” ražotājiem vēl dāsnāku atbalstu nekā līdz šim.

Likumprojektā paredzētas subsīdijas, kuras, tāpat kā obligātā iepirkuma komponente (OIK), tiktu iestrādātas elektrības tarifā. Tām noteikts maksimālais apmērs — 35 eiro par megavatstundu (MWh jeb tūkstotis kilovatstundu).

Jaunais likumprojekts paredz, ka 2030.gadā izmaksājamais atbalsts virs tirgus cenas varētu sasniegt 45 miljonus eiro.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats