20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Ražošana, enerģētika » UZZINI, par cik Lattelecom piegādātā elektrība būs lētāka kā Latvenergo
UZZINI, par cik Lattelecom piegādātā elektrība būs lētāka kā Latvenergo
Autors: Ilze Šteinfelde / NRA.lv / 10. februāris 2017, 11:38
Mājsaimniecības tuvāko mēnešu laikā sev piemērotāko elektrības piedāvājumu varēs izvēlēties jau no deviņiem tirgotājiem. Ar aprīli elektrību sāks tirgot telekomunikāciju uzņēmums Lattelecom.


Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Elektroenerģijas tirgotāju reģistrā SIA Lattelecom reģistrējās jau pagājušā gada oktobrī. Pēc vairāku mēnešu sagatavošanās Lattelecom ir gatavs startēt mājsaimniecību sektorā, uzsākot elektrības tirdzniecību aprīlī. Sākotnēji Lattelecom klientiem piedāvās trīs produktus - tet Dinamiskais, tet Drošais un tet Fiksētais, no kuriem pirmais ir tipisks biržas produkts, bet trešais - fiksētas cenas produkts, kādus piedāvā arī citi elektrības tirgotāji. Lattelecom elektrības pakalpojumu Tet vadītājs Artūrs Pielēns-Pelēns apgalvo, ka viņu elektrības piedāvājums mājsaimniecībām būs izdevīgāks nekā konkurentiem. Pēc Neatkarīgās aprēķiniem, mājsaimniecībām, kuras mēnesī vidēji tērē 200 kWh, izdevīgāks tomēr ir SIA Aeron

Energy tarifs Brīvais.

SIA Lattelecom arī uzsver, ka atšķirībā no citiem elektrības tirgotājiem tas savos tarifu plānos nav ietvēris abonēšanas maksu vai citas slēptas izmaksas, tāpat nebūšot arī soda nauda līguma laušanas gadījumā. Lai nemulsinātu elektrības lietotājus, jāpaskaidro, ka ar abonēšanas maksu Lattelecom domā tirgotāja uzcenojumu, nevis sadales tarifa fiksēto daļu. Maksa par sadales pakalpojumu ikvienam elektrības lietotājam ir un būs jāmaksā neatkarīgi no tā, no kura tirgotāja tiek pirkta elektrība.

A. Pielēns-Pelēns Neatkarīgajai atklāja, ka arī Lattelecom tarifos ir iekļauta abonēšanas maksa, kas, piemēram, mājsaimniecībai, kura patērē vidēji 200 kWh, būs 0,82 eiro mēnesī. Savukārt, lietojot pakalpojumu tet Drošais, apkalpošanas maksa būs vēl par 18 centiem mēnesī augstāka. Tas ir tāpēc, ka Lattelecom šī tarifa ietvaros garantē noteiktu elektrības cenu pat gadījumos, ja biržas cena kāps virs šī līmeņa.

Sākot jau ar martu, elektrību mājsaimniecībām piedāvās arī uzņēmums SIA FoodCom, kas dibināts pirms gada ar 10 eiro pamatkapitālu. Šis uzņēmums elektrību tirgos ar preču zīmi Elektro Latvia. Tās direktors Ģirts Bērziņš uzsver, ka Elektro Latvia piedāvājumā ir dažādi tarifi atbilstoši klienta ikmēneša patēriņam un tērēšanas paradumiem. Jārēķinās gan, ka, pērkot elektrību no Lattelecom vai Elektro Latvia, aizsargātie lietotāji* zaudēs pašreizējo atbalstu. Tas pienākas tikai Latvenergo klientiem.

* Daudzbērnu ģimenes, kurās ir trīs un vairāk bērnu vai aizbilstamu vecumā līdz 18 gadiem. Ja ģimenē ar 3 un vairāk bērnu viens vai vairāki bērni ir vecumā no 18 līdz 24 gadiem un turpina mācīties, tad arī šī ģimene var saņemt atbalstu; personas ar 1. grupas invaliditāti; ģimenes, kuru aprūpē ir bērns invalīds vecumā līdz 18 gadiem; trūcīgas un maznodrošinātas personas.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats