25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Ražošana, enerģētika » Maksātnespējas lieta izskatīta
Maksātnespējas lieta izskatīta
Autors: Arnis Kluinis / NRA.lv / 16. septembris 2016, 10:15
Liepājas tiesas tiesnese Indra Kalnēna ceturtdien vairākas stundas klausījās strīdos par uzņēmuma KVV Liepājas metalurgs maksātspēju un uzņēmās līdz piektdienas pēcpusdienai sagatavot spriedumu uzņēmuma maksātnespējas pieprasījumu lietā.


Ceturtdien tiesa izskatīja pēc būtības divus vienā lietā apvienotus maksātnespējas pieprasījumus. Jau pavasarī prasību iesniedza apsardzes firma G4S Latvia, no kuras KVV Liepājas metalurga administrācija atkratījās uz diviem mēnešiem, cik tiesa iedeva laiku vienoties ar šo un visiem pārējiem kreditoriem. Šis termiņš beidzās 30. augustā bez vienošanās. Tādā gadījumā vajadzētu sekot maksātnespējas prasījuma apmierināšanai, bet tas neaizliedz debates tiesas zālē. Maksātnespējas prasītāju rindās pirms neilga laika paguva iestāties arī likvidējamai Trasta komercbankai piederoša SIA TKB Līzings.

Lietas izskatīšanu pēc būtības var saprast dažādi. Būtībā maksātnespējīgs KVV Liepājas metalurgs bija jau gada sākumā, kad tiesa 5. janvārī noraidīja metāla kausēšanai nepieciešamā skābekļa piegādātāja Elme Messer Metalurgs prasību par KVV Liepājas metalurga maksātnespēju. Jau toreizējā maksātnespēja ir nepārprotama tagad, bet tobrīd tiesa laikam taču noticēja solījumiem, ka uzņēmums atsākšot darbu 7. janvārī.

Nestrādājošo uzņēmumu KVV Liepājas metalurgs šobrīd faktiski no izlaupīšanas un demolēšanas glābj nevis uzņēmuma administrācija, bet tā lielāko kreditoru pārstāve Privatizācijas aģentūra. Uzņēmuma īpašnieki mīt Ukrainā. Viņi var atvēlēt KVV Liepājas metalurgam tikai tik daudz naudas, cik nepieciešams juristiem un pret Latvijas sabiedrību vērstu paziņojumu sacerētājiem. Tajos apgalvots, ka ukraiņi pirkuši uzņēmumu, paļaujoties uz Latvijas amatpersonu solījumiem nodrošināt tam labvēlīgus apstākļus, sākot ar palētinātas elektrības piegādi.

Svaiga ziņa no Ukrainas ir tāda, ka pret apsūdzībām separātisma finansēšanā attaisnoties spējis Jevgeņijs Kazmins. Viņš ir redzēts Latvijā kā viens no diviem līdzīpašniekiem koncernam KVV Group. Ar šā nosaukuma pirmajiem trijiem burtiem ukraiņi drīkstēja papildināt jau sen maksātnespējīgā uzņēmuma Liepājas metalurgs izkārtni tad, kad bija sākuši maksāt par Liepājas metalurga mantu. KVV Group ir patiesi grūti apsaimniekot īpašumus divās naidīgās valstīs Ukrainā un Krievijā, kuras pārziņā daļa šo īpašumu nonāca līdz ar Krimu. KVV Group pirkums Liepājā izskatās pēc emocionāla, bet finansiāli nesegta mēģinājuma glābties Eiropas Savienībā no problēmām Ukrainā un Krievijā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats