19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Kokapstrādes uzņēmums „Biko-Lat” ieguvis kvalitātes sertifikātu, kas paver eksporta iespējas Francijā
Kokapstrādes uzņēmums „Biko-Lat” ieguvis kvalitātes sertifikātu, kas paver eksporta iespējas Francijā
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 10. novembris 2009, 14:16

Kokapstrādes uzņēmums „Biko-Lat” kā vienīgais uzņēmums Baltijā ieguvis CTB B+ sertifikātu, kas apliecina ražotnē sagatavoto un apstrādāto kokmateriālu impregnēšanas kvalitāti. Sertifikāts uzņēmumam sniegs būtiskas konkurences priekšrocības, lai attīstītu eksporta ieceres kokmateriālu tirdzniecībai Francijā, informē SIA „Biko-Lat” eksporta nodaļas vadītāja Brigita Garlo.



„”CTB B+” sertifikāts ir īpaši prestižs kvalitātes apliecinājums mūsu ražotnē izgatavotajiem kokmateriāliem. Šobrīd pasaulē ir mazāk nekā 70 uzņēmumu, kas to ir ieguvuši, un starp Baltijas valstu kokmateriālu ražotājiem esam vienīgie,” stāsta „Biko-Lat” Biznesa attīstības direktors Andris Ziemelis.

„”CTB B+” sertifikāts būs „ieejas biļete” Francijas kokmateriālu tirgū, kas ir viens no mūsu prioritārajiem mērķa tirgiem eksporta attīstības plānos. Pēc pērnā gada ekonomiskās lejupslīdes šogad intensīvi meklējām jaunas eksporta tirgus iespējas, kā arī pētījām, kādus tehnoloģiskos jaunievedumus jāievieš ražotnē, lai būtu pilnvērtīgi konkurenti pasaules vadošajiem kokmateriālu apstrādātājiem,” tā A. Ziemelis.

Lai iegūtu „CTB” sertifikātu, „Biko-Lat” veica vairākus tehnoloģiskus uzlabojumus kokmateriālu impregnēšanas jomā. Veiktās pārbūves rezultātā šobrīd uzņēmums var iegūt pilnīgāku pārskatu par kokmateriālu spiediena impregnēšanas procesa gaitu. Kas savukārt nozīmē to, ka uzņēmums var būt pārliecināts par kokmateriālu apstrādes kvalitāti. Otrs būtiskākais ieguvums ir iespējas saglabāt precīzus apstrādes ciklu parametrus elektroniskā veidā, līdz ar to nākotnē ļaujot ātri un ērti piekļūt informācijai par jebkuru veikto apstrādes ciklu.

Francijas sertificēšanas uzņēmums „CTB” sertificē kokmateriālu ķīmiskās apstrādes iekārtas un apstrādes līdzekļus. SIA „Biko-Lat” veiktās izpētes dati liecina, ka Francijas tirgū patērētāji sniedz priekšroku tai produkcijai, kuras kvalitāti apliecina „CTB B+” sertifikāts.


Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats