20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Kariņš: Valdība meklē mehānismus, kas segtu faktiski visu ekonomiku
Kariņš: Valdība meklē mehānismus, kas segtu faktiski visu ekonomiku
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 25. novembris 2020, 12:04
Mums ir jāpanāk, ka saslimušo skaits sāk samazināties, komentējot jaunos pieņemtos drošības pasākumus, šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš uzsvēra, ka jaunie ierobežojumi balstīti zinātnieku atzinumos – proti, Covid-19 izplatās telpās, kur cilvēki sēž blīvi. Tādēļ meklēts risinājums, lai bērnu sēdvietas izretinātu.

“Mērķis ir elementārs, lai pasargātu mūsu bērnus un vecākus, bet mācības varētu notikt klātienē,” komentēja Kariņš.

Vienlaikus viņš norādīja, ka, ja bērnam līdz 10 gadu vecumam ir jāpaliek mājās, jo skola nespēj klātienē piedāvāt izglītību, tad viens no vecākiem varētu saņemt apmaksātu slimības lapu, lai varētu būt mājās ar bērnu: “Tas ir tiem vecākiem, kas nevar strādāt attālināti.”

Savukārt runājot par atbalstu uzņēmējiem, Kariņš norādīja, ka saprot, ja ka kāds varbūt nav pilnībā apmierināts: “Mēs esam dažādi cilvēki un mums ir ļoti dažādi uzņēmēji. Mēs meklējām mehānismus, kas segtu faktiski visu ekonomiku – subsidētās darbavietas, dīkstāves pabalsti.”

“Mūsu slimnīcas, sistēma spēj pārkārtoties, paplašinot pieejamo gultu skaitu Covid-19 pacientiem. Diemžēl tas ir uz citu pakalpojumu rēķina. Tuvākais laiks ir izšķirošs. Ir svarīgi samazināt jaunu saslimušo skaitu, jo konkrēts procents no viņiem nonāk slimnīcās,” norādīja Ministru prezidents.

Kā zināms, sargājot Latvijas sabiedrības veselību un mazinot slogu uz veselības aprūpes sistēmu, visā valstī noteikti mēri infekcijas izplatības riska mazināšanai izglītības iestādēs un sporta centros. Īpaši stingri nosacījumi būs jāievēro pašvaldībās, kurās infekcijas izplatība ir divas reizes lielāka nekā vidēji Latvijā. To paredz otrdien, 24. novem



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats