25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgas Tūrisma attīstības biroja vadītājs vērsies KNAB par dokumentu viltošanu iestādē
Rīgas Tūrisma attīstības biroja vadītājs vērsies KNAB par dokumentu viltošanu iestādē
Autors: NRA.lv / 4. februāris 2020, 10:47
Nodibinājuma “Rīgas Tūrisma attīstības birojs” (RTAB) valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds vērsies KNAB par dokumentu viltošanu iestādē, kas notikusi grupā un kurā iesaistīti pašvaldības iestādes pārējie valdes locekļi – Ieva Lasmane un Jānis Jenzis, kā arī Rīgas mērs Oļegs Burovs un, iespējams, arī citi nodibinājuma dibinātāji, tiem to nezinot. Viņš uzsver, ka, lai arī centies iedibināt jaunas labas pārvaldības principus iestādē, tomēr daudzus gadus ilgušā nelikumību atblāzma bijusi spēcīgāka, kā rezultātā viņš kļuvis par iestādei un mahinācijām “neērtu vadītāju”.

“Stājoties RTAB valdes priekšsēdētāja amatā, man kā juristam bija svarīgi, lai nebūtu politiskā mobinga un lai varētu ieviest labas pārvaldības principus, atgūstot RTAB reputāciju un sabiedrības uzticēšanos tam. Tomēr jau pēc dažiem mēnešiem izjutu uzstājīgus mājienus, piemēram, par bijušās vadītājas Vitas Jermolovičas pieņemšanu atpakaļ darbā, pret ko asi savstarpējās sarunās iebildu un arī konsultējos ar KNAB. Neskatoties uz šo epizodi, viens no maniem pirmajiem darbiem bija jaunas kārtības darbinieku pieņemšanai darbā ieviešana, lai izskaustu jebkādu fiktīvu un pretlikumīgu darbinieku nodarbinātību. Diemžēl jau pāris mēnešus pēc jaunās kārtības stāšanās spēkā citi valdes locekļi to centās apiet un tālāk jau “sakārtot lietas” ar atpakaļejošiem datumiem un dokumentu viltošanu, iesaistot Rīgas mēru un tā biroju. Par šo epizodi tad šī gada janvāra vidū arī esmu vērsies KNAB, iesniedzot faktu apstiprinošus dokumentus,” norāda Guntars Grīnvalds.

Šis ir piemērs, kas liek apšaubīt pašvaldības nodibinājuma dibinātāju vēlmi ieviest iestādē caurspīdīgu, godīgu un labas pārvaldības standartiem atbilstošu pārvaldību. Tā vietā, lai valdes locekļi rādītu priekšzīmi darbiniekiem, tika sagrozīti dokumenti, lai valdes locekli Jāni Jenzi ar agrāku datumu ieceltu par nodibinājuma stratēģiskās attīstības direktoru, par ko viņam izmaksāta alga, kaut arī patiesībā līgums nav ticis noslēgts. Visticamāk, ka Ieva Lasmane ar Jāni Jenzi tā rīkojušies, jo nav spējuši panākt G. Grīnvalda atbalstu tam, lai Jānis Jenzis darbā tiktu pieņemts prettiesiski un neievērojot nodibinājuma valdes apstiprinātu kārtību. Jāmin, ka tikuši arī izmainīti nodibinājuma dibinātāju sapulces dokumenti, iespējams, daļu dibinātāju iesaistot pretlikumīgās darbībās tiem nemaz nezinot par šādu faktu.

Grīnvaldam šajā laikā ir radusies sajūta, ka formāli Vitas Jermolovičas ietekme nodibinājumā nav mazinājusies un notikuši mēģinājumu to “vadīt” attālināti, lai, iespējams, nākotnē pie noteiktiem nosacījumiem bruģētu tās atgriešanos. Oļegs Burovs un Vita Jermoloviča ir no vienas politiskās partijas. Ieva Lasmane iecelta par valdes locekli pēc pērnā gada KNAB pārbaudēm, bet pirms tam iestādē jau 10 gadus strādājusi kā Vitas Jermolovičas labā roka. Savukārt nesen ieceltais trešais valdes loceklis - Jānis Jenzis ir vairākus gadus strādājis Vitas Jermolovičas vadībā (viesnīcas “Hotel de Rome” direktors no 2005. - 2007. gadam, bet Vita Jermoloviča tajā laikā bijusi tās mātes kompānijas SIA “REHO” valdes priekšsēdētāja) un nekad nav slēpis labās attiecības ar korupcijā un prettiesiskās darbībās apsūdzēto V. Jermoloviču.

Grīnvalds apzinās, ka par savu rīcību var sekot politiska izrēķināšanās un pat noņemšana no amata.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats