16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Mobilo sakaru pakalpojumi lētāki nekļūst
Mobilo sakaru pakalpojumi lētāki nekļūst
Autors: Ilze Šteinfelde / NRA.lv / 20. janvāris 2020, 10:32
Mobilo sakaru operatoram Tele2 piederošā Zelta zivtiņa ir populārākā priekšapmaksas mobilo sakaru karte Latvijā. Daļu Zelta zivtiņas klientu pēc nepilna mēneša gaida izmaiņas, un ne visi klienti par to būs priecīgi. Viens priekšapmaksas tarifs tiks slēgts pilnībā, divus tarifus varēs lietot tikai esošie klienti, savukārt vēl divi iegūs jaunu nosaukumu un nelielu bonusu. Ne Latvijas mobilais telefons (LMT), ne Bite Latvija (Bite) par plāniem mainīt tarifus patlaban neziņo.

Zīmola Zelta zivtiņa vadītājs Agris Rencis Neatkarīgajai skaidro, ka cenu izmaiņas tarifos netiks veiktas. No 17. janvāra tiek slēgts tarifu plāns ZZ Eiropa un no jauna vairs nevarēs iegādāties divus līdz šim mazāk pieprasītos ZZ priekšapmaksas tarifu plānus - ZZ TRIO un ZZ DRAUGI. Tāpat uzņēmums ir uzlabojis divus priekšapmaksas tarifu plānus un mainījis to nosaukumus atbilstoši ietvertajiem pakalpojumiem.

Zelta zivtiņas klientiem svarīgi jaunumi

Pēc A. Renča stāstītā, ZZ Visi nosaukums turpmāk būs Bezlimita sarunas. Šajā tarifu plānā būs bezlimita sarunas un neierobežots īsziņu skaits, ko klients var nosūtīt. Iepriekš klientam bija īsziņu ierobežojums - 1000 īsziņu. Šim tarifu plānam cena nemainās un paliek tāda pati kā iepriekš - 4,99 eiro uz 30 dienām. Turklāt klientiem tiks nodrošināts jauns risinājums. Proti, ja klientam pietrūks līdzekļu, lai tarifu pagarinātu uz pilnu tarifu plāna termiņu, lietotājiem tiks dota iespēja līdz pat nākamās dienas beigām papildināt kartes kontu ar nepieciešamo naudas apjomu, lai pieslēgtu pilno tarifa plāna versiju, un izvairīties no dienas cenas iestāšanās, kas ir dārgāks pakalpojums.

Tarifu plāns ZZ VISI Bezlimita dati turpmāk sauksies Bezlimits visam, kas daudz precīzāk atspoguļo šajā tarifu plānā iekļautos pakalpojumus. Proti, klientam ir pieejamas bezlimita sarunas, neierobežotas īsziņas un mobilais internets. Arī šim plānam iepriekš bija īsziņu limits, bet tagad tā vairs nebūs. Cena arī paliek nemainīga - 4,49 eiro uz septiņām dienām, un arī tam ir piešķirts jaunais risinājums kā tarifu plānam Bezlimita sarunas.

Savukārt tarifus ZZ TRIO un ZZ DRAUGI pēc 17. februāra vairs nevarēs iegādāties vai pieslēgt no jauna, bet šos tarifu plānus varēs turpināt lietot esošie klienti, ja, vien, protams, tie tiks laikā papildināti. ZZ DRAUGI un TRIO šobrīd ir vieni no lētākajiem ZZ tarifiem (attiecīgi 2,99 eiro un 3,99 eiro uz 30 dienām). Savukārt ZZ Eiropa, kuru slēgs 17. februārī, maksā 6,99 eiro uz septiņām dienām, šajā tarifā ir iekļautas 60 minūšu sarunas, 60 īsziņas un 200 MB datu pārraide Latvijā un Eiropā. Šo tarifu plānu privātpersonas lielākoties izvēlējās lietot ceļojuma laikā.

«Šobrīd ZZ priekšapmaksas kartes ir populārākās mobilo sakaru priekšapmaksas kartes Latvijā. Par šīm izmaiņām ir informēti visi ZZ klienti, kuriem tika nosūtītas īsziņas. Izmaiņas stāsies spēkā no 17. februāra. Izmaiņas tiek veiktas, lai sakārtotu ZZ priekšapmaksas tarifu plānu portfeli - padarītu to pievilcīgāku un piemērotāku klientiem,» sacīja A. Rencis.

LMT un Bite klientiem bez izmaiņām

Ne LMT, ne Bite šobrīd nav ziņojusi par plāniem veikt izmaiņas savos tarifu plānos. LMT preses sekretāre Elīna Lidere Neatkarīgajai uzsvēra, ka LMT seko līdzi klientu vajadzībām un pieprasījumam, attīstot arī jaunus pakalpojumus un iespējas. «Par jaunumiem, ja tādi būs, ziņosim,» solīja E. Lidere.

Bites sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Una Ahuna-Ozola Neatkarīgajai atklāja, ka pārskatīt esošo pakalpojumu cenas uzņēmums šobrīd neplāno. «Taču regulāri attīstām aktuālo pakalpojumu klāstu, ieviešot aizvien jaunus, inovatīvus, klientu vēlmēm un vajadzībām pielāgotus produktus un pakalpojumus. Piemēram, viens no mūsu klientu iecienītākajiem pakalpojumiem, kuru var pieslēgt jebkuram pamata tarifu plānam, ir antivīruss, kas darbojas Bites tīklā, ik mēnesi reģistrējot vairāk nekā 10 miljonus drošības risku, tostarp vīrusu un nelabvēlīgu reklāmas programmatūru mēģinājumus uzbrukt mobilajām ierīcēm. Tieši mērķtiecīgās investīcijas produktu un pakalpojumu attīstībā un klientu uzticība Bitei vairāku gadu garumā ir ļāvusi kļūt par straujāk augošo mobilo sakaru operatoru Latvijā,» sacīja U. Ahuna-Ozola.

Cenu kāpumi un kritumi

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka mobilo sakaru pakalpojumu vidējās cenas pērn aprīlī salīdzinājumā ar martu kāpa par 2,2 procentiem, savukārt septembrī bijis pat neliels cenu kritums 0,1 procenta apmērā. Pēdējos mēnešos mobilo sakaru pakalpojumu vidējās cenas nav mainījušās. Savukārt kopš 1998. gada telekomunikāciju pakalpojumu cenas ir lēkājušas gan augšup, gan lejup. Atsevišķos gados vidējais cenu kāpums ir bijis mērāms pat ar divciparu skaitli, savukārt ir bijuši gadi, kad konkurences dēļ cenas ir samazinājušās par sešiem procentiem.
Neatkarīgā jau rakstīja, ka arī pērn 1. aprīlī Tele2 ieviesa izmaiņas savos tarifu plānos, proti, tarifs Nr3, kurā bija iekļautas sarunas un īsziņas Latvijā bez limita un 5 MB datu pārraide, no 1. aprīļa sāka maksāt 6,49 eiro mēnesī iepriekšējo 5,79 eiro vietā, tādējādi sadārdzinot pakalpojumu par aptuveni 12 procentiem. (Šobrīd jauniem klientiem šis tarifs vairs nav pieejams.) Cenu kāpums bija arī citos tarifu plānos, tiesa, tajos iekļauto datu apjoms palielinājās, piemēram, tarifa Zelts 2G mēneša maksa no pērnā gada 1. aprīļa pieauga par 3 eiro (no 11,99 eiro līdz 14,99 eiro), vienlaikus pieaugot iekļautajam datu apjomam no 2 GB uz 5 GB (Zelts 5G). Tarifa Zelts Bezlimita lietotāji iepriekšējo 21,99 eiro vieta pēc 1. aprīļa sāka maksāt 22,99 eiro, papildus saņemot nedaudz lielāku iekļauto datu apjomu izmantošanai Eiropā un lielāku datu apjomu papildus SIM kartes lietošanai planšetē.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats