28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » IKEA vairs nepārdos vienreizlietojamos plastmasas izstrādājumus
IKEA vairs nepārdos vienreizlietojamos plastmasas izstrādājumus
Autors: NRA.lv / 10. janvāris 2020, 11:54
No 2020. gada janvāra IKEA vairs netiek pārdoti vienreizlietojamie plastmasas izstrādājumi, piemēram, plastmasas salmiņi un maisi. To vietā pircējiem tiek piedāvātas tādas ilgtspējīgas alternatīvas kā salmiņi, kas ražoti no papīra vai bambusa. Šīs pārmaiņas tiek veiktas ar mērķi saudzēt dabu un samazināt plastmasas piesārņojumu.

2018. gada jūnijā IKEA paziņoja, ka visos veikalos pasaulē līdz 2020. gada janvārim no mājokļa labiekārtošanas preču klāsta tiks izņemtas vienreizlietojamās plastmasas preces. Šī apņemšanās attiecas uz tādām vienreizējās lietošanas precēm kā salmiņi, šķīvji, krūzītes, saldēšanas maisi, atkritumu maisi u.c. Tagad visas šīs preces ir aizstātas ar ilgtspējīgākām alternatīvām vai izņemtas no tirdzniecības.

"Mēs, IKEA, esam apņēmušies radīt pozitīvu ietekmi uz cilvēkiem un dabu. Mēs esam ceļā uz to, lai atbilstu aprites ekonomikas principiem visos aspektos: sākot ar preču izstrādi, materiālu ieguvi, piegādes ķēdes attīstīšanu un loģistiku un beidzot ar to, kā un kur mēs sasniedzam savus pircējus. Lai pamazām atteiktos no vienreizlietojamām plastmasas precēm, ar 2020. gada janvāri no IKEA mājokļa labiekārtošanas preču klāsta ir izņemti visi vienreizējās lietošanas produkti. Šobrīd mēs vēl nevaram aizstāt visus preču veidus pret dabai draudzīgākiem, taču turpinām strādāt, lai atrastu arvien jaunus risinājumus. Piemēram, plastmasas salmiņus mēs esam aizstājuši ar papīra, bet vēl neesam atraduši ilgtspējīgu un cenas ziņā pieejamu risinājumu, kā aizstāt plastmasas atkritumu maisus," stāsta Inga Filipova, IKEA Rīgas veikala vadītāja.

IKEA ir apņēmušies līdz 2030. gadam pāriet tikai uz atjaunojamu vai pārstrādātu materiālu izmantošanu, bet līdz 2020. gada beigām - jaunu poliesteru aizstāt ar pārstrādātu. IKEA vēlas ne tikai nodrošināt ilgtspējīgas preces un veikalu darbību, bet arī veicināt veselīgāku un dabai draudzīgāku dzīvi mājās par pieejamu cenu. Līdz ar to ikviens veikala apmeklētājs varēs atrast simtiem preču, kas palīdz ietaupīt enerģiju un ūdeni, šķirot atkritumus, samazināt piesārņojumu utt.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats