18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Līzinga kalkulators – pirmais solis pie personīga auto
Līzinga kalkulators – pirmais solis pie personīga auto
Autors: Publicitātes materiāls / 20. decembris 2019, 12:06
Cik naudas vajag transportlīdzekļa iegādei? Īsā atbilde – daudz, ar nosacījumu, ka vēlies mašīnu, kas kalpos Tev gadiem ilgi. Jaunas un mazlietotas mašīnas labā tehniskajā stāvoklī ir viens no dārgākajiem pirkumiem, ko cilvēks veic savā dzīvē, un gandrīz vienmēr auto iegāde nozīmē kredītu. Auto līzings un auto kredīts ir piemērotākie risinājumi potenciāliem pircējiem, taču pirms doties uz kredītiestādi, pārbaudi savu maksātspēju! Tev noderēs līzinga kalkulators, par kuru vairāk varēsi uzzināt šajā rakstā!


Līzings auto iegādei: finanšu VS operatīvais
Ja vēlies izmantot kreditora pakalpojumus transportlīdzekļa iegādei, vispirms Tev jāizvēlas optimālais līzinga veids. Pašlaik aizdevēji piedāvā:

finanšu līzingu. Tas ir standarta auto līzings, kas ļauj aizņēmējam pārņemt transportlīdzekli savā īpašumā pēc līzinga termiņa beigām. Finanšu līzings parasti tiek noformēts ar pirmo iemaksu (10-15% no auto vērtības), un ir pieejams gan jaunām, gan mazlietotām mašīnām.

operatīvo līzingu. Būtībā, tā ir auto noma, jo pēc līzinga perioda beigām mašīna nepāriet aizņēmēja īpašumā. Ik mēnesi līzinga lietotājs maksā par mašīnas izmantošanu, taču kopējā līzinga summa ir mazāka par mašīnas vērtību. Pēc operatīvā līzinga termiņa beigām iespējams noslēgt līgumu no jauna un izvēlēties citu jaunu mašīnu. Šāds risinājums ir vairāk piemērots uzņēmumiem un personām, kurām ir svarīgi vienmēr braukt ar jaunu mašīnu.

Daži aizdevēji piedāvā arī tā saukto auto kredītu – patēriņa kredīta paveidu, kas ir pielāgots transportlīdzekļa iegādei. Auto kredīts var tikt izsniegts bez pirmās iemaksas, jo to būtība aizvieto aizņēmēja personīgie līdzekļi, ko viņš pievieno aizdevuma summai. Auto kredīta kredītlimits ir zemāks nekā auto līzingam, tāpēc šāds pakalpojums ir vairāk piemērots lietotu mašīnu iegādei.

Līzinga kalkulators: kā strādā, kur meklēt?
Auto līzinga kalkulators privātpersonām aprēķina divas lietas:

potenciāla aizņēmēja maksātspēju;
līzinga izmaksas.

Maksātspējas noteikšana 5 sekundēs

Pirmajā gadījumā līzinga kalkulators izvērtē parametrus, kas ietekmē cilvēka maksātspējas līmeni:

ikmēneša ienākumus;
esošos kredīta maksājumus;
apgādājamo skaitu.

Ņemot vērā lietotāja ievadīto informāciju, kalkulators aprēķina optimālo jauno kredītsaistību apjomu un paredzamo ikmēneša kredītmaksājumu, vai arī norāda, ka maksātspējas līmenis ir nepietiekams auto līzinga noformēšanai.

Līzinga aprēķins tiešsaistē

Savukārt auto līzinga kalkulators aprēķini jau aizdevuma iespējamās izmaksas. Lai veiktu aprēķinus, lietotājam ir:

jāizvēlas vēlamais līzinga veids (finanšu vai operatīvais);
jānorāda auto cena;
jāieraksta pirmās iemaksas apjoms un vēlamais līzinga termiņš;
jānorāda procentu likme (te gan jāņem vērā, ka procentu likme aizdevējs vienmēr nosaka individuāli, tāpēc kalkulatorā var ierakstīt vidējo rādītāju).

Lai gan kalkulatora aprēķini ir provizoriski, tie ir gana precīzi, lai saprastu, vai vari atļauties auto līzingu, vai arī labāk ir pagaidīt ar aizdevumu un iekrāt lielāku summu pirmajai iemaksai. 

Atceries, ka pēc līzinga pieteikuma izskatīšanas, aizdevējs var piedāvāt arī mazāku līzinga summu vai citu atmaksas termiņu, kā arī piedāvāt zemāku vai augstāku procentu likmi – te viss būs atkarīgs no kredītriskiem un Tavas aizņēmēja reputācijas, jo īpaši, kredītvēstures statusa.

Līzings auto iegādei un līzings motocikla iegādei galvenajos vilcienos neatšķiras – nozīme ir nevis tam, kādu tieši transportlīdzekli vēlies pirkt, bet Tavai maksātspējai, kredītvēsturei un citiem parametriem, kas ietekmē līzinga riskus un aizdevēja galīgo lēmumu.

Līzinga kalkulators ir pieejams ikvienas kredītiestādes mājaslapā, un mūsdienās to piedāvā gan bankas, gan nebanku kredītdevēji. Informāciju par līzinga kalkulatora izmantošanu un daudzus citus ikdienā noderīgos kalkulators vari iegūt arī specializētajā Aprēķins.lv platformā – ienāc un uzzini vairāk!




Diskusija par rakstu (33)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats