23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Atklāta Māra Štromberga BMX trase Valmiera
Atklāta Māra Štromberga BMX trase Valmiera
Autors: Publicitātes materiāls / 8. jūlijs 2019, 11:21
Sestdien, 6.jūlijā, Valmierā tika atklāta jaunuzceltā BMX riteņbraukšanas trase, kas nosaukta par godu valmierietim, divkārtējam olimpiskajam čempionam BMX Mārim Štrombergam. Trasei dots nosaukums “Māra Štromberga BMX trase “Valmiera””.

Trasi ar svinīgu lentas pārgriešanu atklāja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs. Ceremonijā piedalījās arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, kā arī daudzi citi BMX sporta Latvijā attīstības virzītāji un interesenti.

Māris Štrombergs savas sportista gaitas sācis Valmierā. Uz BMX velosipēda pirmo reizi uzkāpis agrā bērnībā, un savas spožās karjeras laikā nesis ne vien Latvijas, bet arī Valmieras vārdu pasaulē. Māris Štrombergs vairākkārt izcīnījis Eiropas, Amerikas un Pasaules čempiona titulus, 2008. gadā Pekinā kļuva par pirmo Olimpisko čempionu BMX, šo panākumu atkārtojot Londonas Olimpiskajās spēlēs 2012.gadā un kļūstot par vienīgo divkārtējo Olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā.

“Māris Štrombergs ar savu neatlaidību, cīņas sparu un milzīgo darbu deva mums iespēju būt vienotiem, lepoties, gūt pozitīvas emocijas un enerģiju sasniegt savus mērķus. Ceru, ka trase, kas nesīs Māra Štromberga vārdu, ļaus BMX riteņbraukšanai piesaistīt arvien vairāk jaunus, enerģijas pilnus bērnus un jauniešus, kuri ir gatavi trenēties un tic saviem spēkiem. Lai šī trase iedvesmo jauniem panākumiem,” novēl Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

“Māra Štromberga BMX trase “Valmiera”” ir otrā sporta būve Valmierā, kas nosaukumā nes Valmieras olimpieša vārdu.

Pēc trases atklāšanas “Māra Štromberga BMX trasi “Valmiera”” piepildīja sportisti – norisinājās pirmās sacensības tajā - 2019. gada Latvijas nacionālais čempionāts BMX riteņbraukšanā.

Jaunā pasaules līmeņa BMX trase tika nodota ekspluatācijā 17.jūnijā. Trases būvniecību veica SIA “SANART”, piesaistot speciālistus ar starptautisku pieredzi BMX trašu būvniecībā Eiropas un pasaules čempionātiem, kā arī piedalīsies olimpiskās BMX trases Tokijā būvniecībā. Kopumā vairāk nekā 12 000 m2 lielajā teritorijā ir izbūvēta trase ar starta kalniem 5m un 8m augstumā, dodot iespēju jaunākajiem BMX braucējiem startēt arī no 3m augstuma. Starta ēkā paredzētas iekštelpu treniņu telpas, mehāniskās darbnīcas riteņu apkopes darbu veikšanai, lekciju un atpūtas telpas sportistiem, noliktavas, telpas treneriem un ģērbtuves.

Latvijas nacionālais čempionāts ir pēdējais sagatavošanās posms pirms gaidāmā Eiropas BMX čempionāta, kas no 11. līdz 14. jūlijam notiks Latviešu BMX sportistu mājas trasē Valmierā. Tās būs BMX sporta vēsturē nozīmīgākās sacensības, kas norisinās Latvijā. Biļetes uz šo nozīmīgo sporta pasākuma vēl iespējams iegādāties Vidzemes Olimpiskā centra interneta vietnē www.voc.lv, kā arī portālā www.bezrindas.lv. Plašāka informācija par Eiropas BMX čempionātu pieejama interneta vietnē www.eurobmx2019.eu, kā arī Facebook un Instagram kontos @eurobmx2019.

 Valmieras pilsētas pašvaldība




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats