20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Palielina finansējumu privātajiem dārziņiem
Palielina finansējumu privātajiem dārziņiem
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 28. janvāris 2019, 17:42
Kamēr Rīgā pašvaldības bērnudārzos vietas nav brīvi pieejamas, citviet Latvijā pirmsskolas mācību iestādes reorganizē. Savukārt Rīgā, turpinot attīstīt Skanstes apkaimi, vieta paredzēta arī jaunam bērnudārzam.

Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti šomēnes atbalstīja pašvaldības līdzfinansējuma palielināšanu privātajos bērnudārzos. Tas ir saistīts ar Ministru kabineta noteikumiem, kas paredz, ka pašvaldības līdzfinansējums privātai izglītības iestādei ir jāaprēķina, diferencējot izmaksas bērniem vecumā no pusotra līdz četriem gadiem un bērniem obligātās izglītības vecumā. Atbilstoši noteiktajai izmaksu aprēķināšanas metodikai tiek pārskatīts pašvaldības līdzfinansējums vienam bērnam mēnesī.

Sākot ar šā gada janvāri, Rīgas domes līdzfinansējums privātajos bērnudārzos mēnesī būs 246,19 eiro bērniem no pusotra līdz četriem gadiem un 187,59 eiro - bērniem obligātajā izglītības vecumā. Līdz janvārim līdzfinansējuma apmērs bērniem bija attiecīgi 231 eiro un 174,88 eiro. Rīgas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Ivars Balamovskis sacīja, ka vietas pašvaldības bērnudārzos joprojām nav aptuveni 1000 bērniem.
Skanstes apkaimes attīstības ietvaros Rīgas domes Īpašuma departaments ir noslēdzis metu konkursu par pirmsskolas izglītības iestādes ēku kompleksa izveidi Skanstes apkaimē. Jaunais bērnudārzs paredzēts vairāk nekā 600 audzēkņiem. Bērnudārzs atradīsies Grostonas ielā 6, Grostonas ielā 6A un Vesetas ielā 13. Grostonas ielā 6 un Vesetas ielā 13 jau atrodas bērnudārzi, un arhitektu uzdevums ir savienot esošās ēkas ar jaunbūvēto dārziņa ēku.





Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats