23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Mantinieces aicina Olainfarm koncerna valdes nesadarboties ar pašreizējo padomi
Mantinieces aicina Olainfarm koncerna valdes nesadarboties ar pašreizējo padomi
Autors: NRA.lv / 9. janvāris 2019, 14:11
Valērija Maligina mantiniece Nika Saveļjeva un Signe Baldere-Sildedze, meitas Annas Emīlijas Maliginas māte un dabiskā aizbildne aicina akciju sabiedrības “Olainfarm” un tās meitas uzņēmumu SIA “Latvijas Aptieka”, SIA “Silvanols” un citu uzņēmumu valdes būt krietniem un atbildīgiem uzņēmumu saimniekiem un pieņemt tikai saimnieciski izdevīgums lēmumus šo uzņēmumu patiesajās interesēs.

Saveļjeva un Baldere-Sildedzes paziņojums vēsta:

"Aicinām šo uzņēmumu valdes atturēties no sadarbības ar personām ar noziedzīgiem mērķiem, kas pārņēmuši AS “Olainfarm” pašreizējo padomi. Šajā kontekstā vēlamies atgādināt par valdes atbildību Latvijas Republikas likumu priekšā par tās veikto darbību.

Milana Beļeviča, kā AS “Olainfarm” lielākā akcionāra, SIA “Olmafarm” pašreizējā valdes locekle, vakar, 8. janvārī, ieradās SIA “Olmafarm” juridiskajā adresē AS “Olainfarm”, bet netika ielaista tās teritorijā. Kā iemeslu neielaist SIA “Olmafarm” valdes locekli viņas darba vietā “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Oļegs Grigorjevs norādīja esošās uzņēmuma AS “Olainfarm” padomes rīkojumu. Tas nepārprotami norāda, ka pretēji Latvijas Republikas Komerclikumam un labas korporatīvās pārvaldības principiem, uzņēmumu vada tā padome, nevis valde.

Ņemot vērā reideru vēlmi minētos uzņēmumus izsaimniekot, Nika Saveļjeva un Signe Baldere-Sildedze ļoti uzmanīgi sekos līdzi jebkurai rīcībai un nepieciešamības gadījumā vērsīsies tiesībsargājošajās institūcijās par ikvienu noziedzīgu vai prettiesisku rīcību, kas būs tikusi īstenota pretēji AS “Olainfarm” interesēm līdz ārkārtas akcionāru sapulces norisei.

Vienlaikus aicinām AS “Olainfarm” atturēties no publiskiem paziņojumiem, kāda viena akcionāra un to personu interesēs, kuri vēlās piesavināties “Olainfarm” akcijas. Tā tas tika darīts šī gada 7. janvārī, komentējot notikumus “Olainfarm” lielākajā akcionārā SIA “Olmafarm” - arī šāda rīcība ir pretrunā ar labas korporatīvās pārvaldības standartiem."

Jau vēstīja, ka šogad 2.janvārī iegrāmatotas izmaiņas "Olmafarm" valdes sastāvā - darbu kompānijas valdē atstājusi vienīgā valdes locekle Irina Maligina, bet viņas vietā valdē iecelta Beļeviča. Tāpat 2.janvārī iegrāmatotas izmaiņas "Olmafarm" dalībnieku sastāvā, vēstot, ka kopš 2018.gada 6.novembra kompānijas īpašnieki ir Saveļjeva (33,33%), Anna Emīlija Maligina (33,33%) un pats Maligins (33,33%).

Tajā pašā laikā Irina Maligina ir apstrīdējusi viņas atcelšanu no "Olmafarm" valdes. "Šā gada sākumā ir noticis prettiesisks mēģinājums atcelt mani - Irinu Maliginu no "Olainfarm" lielākā akcionāra - "Olmafarm" valdes. Pretlikumīgās darbības ir apstrīdētas Uzņēmumu reģistrā un tiesībsargājošās institūcijas jau ir sākušas izmeklēšanu, vai notikušais Uzņēmumu reģistrā ir atsevišķu darbinieku neprofesionālas rīcības rezultāts, vai arī tām ir koruptīvs raksturs," teikts paziņojumā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats