19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Par Latvijas vadošo eksportētāju atzīta airBaltic
Par Latvijas vadošo eksportētāju atzīta airBaltic
30. novembris 2018, 10:33
Latvijas lidsabiedrība airBaltic saņēmusi Dienas Biznesa TOP 500 balvu kā Eksportētājs ar lielāko eksporta izaugsmi. Šo balvu pasniedza Latvijas biznesa laikraksts Dienas Bizness un informācijas tehnoloģiju uzņēmums Lursoft IT, kuri pēdējo 22 gadu laikā ik gadu apkopo Latvijā vērtīgāko uzņēmumu TOP 500, balstoties uz to darbības rezultātiem.


Apkopotie dati liecina, ka airBaltic pērn spēja palielināt eksporta apjomu par 749,06%. Biznesa laikraksts ir analizējis kompānijas eksporta datus, vadoties pēc pieejamās informācijas no Centrālās statistikas pārvaldes. Visu Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 airBaltic ierindojas 12. vietā, kas ir par piecām vietām augstāk nekā pērn. Papildus tam airBaltic atzīta par vietējo līderi pasažieru pārvadājumu segmentā. 

Pagājušajā gadā airBaltic kopumā pārvadāja 3 523 300 pasažierus jeb par 22% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Šogad uzņēmums turpina stabilu izaugsmi ar uzlabotiem darbības un finanšu rezultātiem. Pēdējos desmit mēnešos airBaltic pārvadājusi par 18% vairāk pasažieru nekā šajā periodā pērn. Turklāt 2018. gada pirmo pusgadu airBaltic noslēdza ar 180,8 miljonu eiro ienākumiem, kas ir par 19% vairāk salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu 2017. gadā.

airBaltic nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus savienojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos. 2019. gada vasarā airBaltic savam maršrutu tīklam pievienos trīs jaunus galamērķus no Tallinas uz Malagu, Briseli un Kopenhāgenu, kā arī uzsāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Štutgarti un Ļvovu.

Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 ir laikraksta Dienas Bizness un informāciju tehnoloģiju uzņēmuma Lursoft IT veidots izdevums, kurā tiek sarindoti Latvijas lielāko uzņēmumu darbības rādītāji pēc to aizvadītā gada neto apgrozījuma, kā arī vērtējums gan nozaru, gan reģionālā griezumā. TOP 500 izdevumā sniegts ekonomiskās situācijas attīstības raksturojums un ekspertu vērtējums par nākamā gada tautsaimniecības prognozēm. TOP 500 tiek izdots kopš 1996. gada.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats