19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Arvien vairāk pircēju izvēlas veselīgus produktus
Arvien vairāk pircēju izvēlas veselīgus produktus
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 7. novembris 2018, 10:50
Pētot pircēju iepirkšanās paradumus, redzams, ka iedzīvotāji izteikti vairāk izvēlas iegādāties sezonālos produktus, piemēram, dārzeņus un augļus. Nozares apskata “Maxima mazumtirdzniecības kompass” dati par 2018. gada otro ceturksni liecina, ka 30,2% iedzīvotāju izvēlas sezonālos produktus, kas ir par 3,9% vairāk nekā attiecīgajā  periodā pērn. 


Šogad Latvijas iedzīvotājus lutinājusi īpaši silta vasara, tādēļ, vērojot respondentu atbildes par iepirkšanās paradumiem, var secināt, kādēļ izteikti pieaudzis tieši sezonālo produktu izvēles parametrs. Iedzīvotājiem svarīgi, lai produkti ir ražoti Latvijā. Viens no iemesliem ir tas, ka iedzīvotāji ar vien vairāk pievēršas veselīgam dzīvesveidam. Tieši iedzīvotāju dzīves stila izmaiņas par labu veselīgāka uztura ievērošanai veicinājusi arī  pieprasījums pēc veģetāriešiem un vegāniem domātas  produkcijas.

Pēc aptaujas datiem gandrīz ceturtdaļa (24,6%) iedzīvotāju izvēlas veselīgus produktus un 25,6% pievērš lielāku uzmanību produktu sastāvam.

Pētījums tika veikts sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS 2018. gada jūlijā – tajā piedalījās 1005 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats