28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Premjers: Dzelceļa eletrifikācija ir jautājums par Latvijas konkurētspēju
Premjers: Dzelceļa eletrifikācija ir jautājums par Latvijas konkurētspēju
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 6. novembris 2018, 11:45
Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) cer, ka 13. Saeima neizjauks dzelzceļa elektrifikācijas projektu, jo tas esot jautājums par to, vai Latvija būs konkurētspējīga.


Šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Kučinskis pauda cerību, ka jaunievēlētie deputāti neizjauks dzelzceļa elektrifikācijas projektu. “Pirmkārt tas ir jautājums par konkurēspēju,” izteicās esošais premjers.

Viņš uzsvēra, ka, ja Lietuva par savu naudu veic dzelzceļa elektrifikāciju, tad Latvijai projekta īstenošanai plānots izmantot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļus un Latvijas Dzelzceļa finansējumu. “Nākotnē būs jānožēlo, ja tiks pieņemts lēmums šo projektu nostopēt,” izteicās Kučinskis.

Viņš ieteica deputātiem drīzāk nodrošināt uzraudzību, lai Eiropas Savienības nauda tiek iztērēta pareizi, ja ir šaubas, nevis apstādināt projektu. “Ja ir kādas aizdomas, ka saistībā ar Eiropas Komisijas apstiprināto projektu notiek sliktas darbības, tad ejiet un uzraugiet,” tiešs savos izteikumos bija premjers.

Lai paaugstinātu pārvadājumu efektivitāti, veicinātu videi draudzīgu tehnoloģiju izmantošanu un paaugstinātu Latvijas dzelzceļa tranzīta koridora starptautisko konkurētspēju, LDz turpmākajos gados plāno veikt pilnīgu dzelzceļa galvenā tīkla elektrifikāciju.

Jau vēstījām, ka oktobra beigās noslēdzās VAS “Latvijas dzelzceļš” izsludinātā iepirkuma “Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācija: būvniecība” pirmā kārta, kurā interesentiem bija jāiesniedz pieteikumi, apliecinot savu dalību iepirkumā. Iepirkuma komisija ir saņēmusi četru kandidātu pieteikumus un kvalifikācijas dokumentus.

Interesi piedalīties iepirkumā paudusi Personu apvienība “INABELEC”, Personu apvienība “Siemens-TSO-BMGS”, Personu apvienība “Cobra-Arčers” un Personu apvienība “LREC”.

Iepirkuma komisija izskatīs kandidātu iesniegtos kvalifikācijas dokumentus un rakstiski informēs kandidātus par tālāko dalību iepirkumā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats