25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » KNAB: Būtu jāpārskata priekšvēlēšanu tēriņu griesti
KNAB: Būtu jāpārskata priekšvēlēšanu tēriņu griesti
Autors: Renāte Logina, Labdien.lv / 4. oktobris 2018, 15:15
Nākotnē varētu pārskatīt priekšvēlēšanu tēriņu definīciju, jo pašlaik tā nenostāda partijas vienlīdzīgās pozīcijās, šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāmai” atzina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Amīlija Raituma.


Pēc viņas sacītā, šogad priekšvēlēšanu laiks pārkāpumu ziņā būtiski neatšķīrās no iepriekšējām vēlēšanām – arī šogad pieņemti vairāki lēmumi apturēt nelikumīgu aģitāciju, tāpat bijis arī daudz slēptās aģitācijas mēģinājumu. “Par to ir pārbaudes, un pārtērētos līdzekļus būs jāatmaksā budžetā,” piebilda KNAB pārstāve.

Viņa arī atzina, ka pēc šīm vēlēšanām birojs varētu rosināt pārskatīt gan atbildību par pārkāpumiem, lai sodi būtu stingrāki, gan arī ierobežojumus. Tāpat nākotnē būtu jāpārskata, uz kādiem tēriņiem attiecināmi priekšvēlēšanu tēriņu griesti.

“Šobrīd aģitācijas izmaksās netiek ieskaitīti tēriņi vēlēšanu kampaņas veidošanai, organizēšanai. Līdz ar to partijām, kurām ir liels finanšu resurss, ir iespēja noalgot kvalificētus speciālistus un veidot efektīvu un dārgu kampaņu, un partija bez šādiem resursiem nebūs vienlīdzīgā pozīcijā,” rosinot pārskatīt uz kādiem tēriņiem attiecināmi tēriņu griesti, sacīja Raituma.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs aicina ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs dzīvojošos Latvijas valstspiederīgos būt vērīgiem un ziņot par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, izmantojot gan mobilo lietotni “Ziņo KNAB!”, gan KNAB informatīvos tālruņus.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats